Aceleasi cursuri, acelasi nivel de pregatire pentru toti urologii din Europa. Este dezideratul Asociatiei Europene de Urologie (EAU), care asigura gratuit cursuri pentru rezidentii urologi din toate tarile europene, inclusiv din Romania. Noile genera
Aceleasi cursuri, acelasi nivel de pregatire pentru toti urologii din Europa. Este dezideratul Asociatiei Europene de Urologie (EAU), care asigura gratuit cursuri pentru rezidentii urologi din toate tarile europene, inclusiv din Romania. Noile generatii de urologi romani participa, in ultimul an de rezidentiat, la programul pan-european de pregatire, organizat anual la Praga de reprezentanti de marca ai urologiei europene. Prin Asociatia Romana de Urologie (ARU), rezidentii romani fac parte din Asociatia Europeana, ceea ce le asigura un nivel de pregatire conform cu standardele occidentale, iar taxele sunt suportate de ARU.


FARA GRANITE. ARU este cea de-a doua entitate afiliata juridic Asociatiei Europene, dupa cea din Italia. "Nu ar trebui sa existe granite. Medicii tineri pot da examene si pot lucra in UE, dar eu sper sa ramana in Romania, unde incidenta afectiunilor urologice este mai mare decat in Europa, iar accesibilitatea mai mica", a declarat prof. dr Ioanel Sinescu (foto), presedintele ARU, cu ocazia celui de-al XXIII-lea Congres National de Urologie. Prin apartenenta la Asociatia Europeana de profil, rezidentilor romani le este facilitat accesul la manifestarile importante de profil din Europa si la publicatiile de urologie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.