"Cele trei cinematografe ale orasului Roman (judetul Neamt) cu nume reprezentative in perioada comunista, "Flacara", "23 August" devenit ulterior "Vasile Alecsandri" si "Unirea", au ajuns o ruina. Vintul schimbarii produs in societatea romaneasca a lasat in uitare, pe linga multe altele, si cinematografele. Cladirile celor doua cinematografe de pe centrul vechi al orasului-"Flacara" si "Vasile Alecsandri", revendicate de fostii proprietari, au ajuns sa gazduiasca dupa 1990 doar citiva spectatori, iar in timp, as-au transformat in gazda boschetarilor si aurolacilor. Astazi, si ciinii vagabonzi refuza filmele de groaza dintre ruine si gunoaie. S-a incercat transformarea acestor cladiri in depozite, dar afacerea nu a mers. Trecerea anilor si intemperiile au facut ca starea cladirilor sa se deterioreze progresiv, la degradarea lor contribuind si locuitorii din zona care le-au demolat bucata cu bucata. Cine stie, poate oamenii vor sa pastreze o marturie a strazii si locului demult trecute in uitare."(Fotografii trimise de Ana-Maria POSTELNICU (Roman, judetul Neamt)
Pentru cititorii Cotidianul, asteptam de la voi fotografiile care v-au iesit cel mai bine sau pe care le iubiti cel mai mult. Singura conditie: sa fie relativ recente, nu mai vechi de o luna. Iar daca fotografia are o poveste sau daca doriti sa atrageti atentia asupra unui detaliu semnificativ, o sa ne bucuram sa le publicam cu tot cu textul vostru, chiar si in editia tiparita - caz in care va trebui sa va si platim.

Daca sunteti interesat de propunerea noastra trimiteti fotografiile voastre de aici sau la adresa de email: lucipopescu@cotidianul.ro

- Aveti grija ca fotografia sa nu aiba mai mult de 1,5 Mb.

- Rubrica se updateaza zilnic, la ora 12:00 a.m.

- Asteptam observatii si intrebari pe site, pentru fiecare articol

- Arhiva rubricii e aici