CE BEM, CE MANCAM  
Produsul analizat nu are nici un element care sa il salveze de verdictul periculos. Aditivii daunatori, caloriile prea multe, zaharurile cu absorbtie rapida sunt cele care va pot deregla organismul.

Krax Grill Paprika, produs expandat din cereale cu gust de sunca afumata poate constitui o gustare rapida. V-ati uitat insa pe eticheta? "Ingrediente: faina de grau, ulei vegetal, sare, dextroza, proteina hidrolizata din soia si porumb, stimulator de aroma: glutamat monosodic E 621, ribonucleotide de sodiu E 635; extract de drojdie, lactoza, proteine de lapte, aroma de fum, arome naturale si identic naturale, morcov, maltodextrine, pudra de sunca 0,1%, pudra de ceapa, afanator: hidrocarbonat de sodiu
E 500, coloranti: rosu Ponceau E 124 a, indigotina E 132, beta caroten E 160 e, extract de paprica." Toate acestea totalizeaza 8 grame de proteine, 25 de grame de grasimi si 57 grame de glucide, aducandu-ne un aport energetic de 490 kcal/ 2060 KJ.


ANALIZA. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune ca este un produs dezechilibrat nutritional cu un exces de grasimi si zaharuri susceptibilizate la atacul enzimatic prin procesul de expandare, care duce la cresterea absorbtiei intestinale si a indexului glicemic. Snacks-urile analizate sunt de asemenea o sursa de gluten provenita din faina de grau. Produsul contine o serie de aditivi alimentari printre care: agent de intarire a gustului E 621, glutamat monosodic, ai carui metaboliti sunt neurotoxici. Excesul de glutamat este incriminat in declansarea sindromului "bucatariei chinezesti" la persoanele sensibile. Acesta se manifesta prin dureri de cap, stari de voma, de moleseala etc. E 635 ribonucleotide de sodiu pot declansa crize de guta persoanelor hiperuricemice. Este si o sursa bogata de sodiu din sare si din aditivii E 621, E 635 si E 500. Trebuie tinut cont ca in decursul unei zile sodiul este consumat si din alte surse alimentare, iar consumul lui trebuie limitat sistemului cardiovascular si renal. Produsul contine si trei coloranti de sinteza, primii doi fiind de natura azoica, incriminati in cresterea prevalentei cancerelor. Compozitia produsului contine o asociere de ingrediente si aditivi: grasimi, coloranti de sinteza, potentiatori de gust si arome artificiale si sodiu. Snacks-urile au o densitate energetica foarte ridicata

CONCLUZII. Produsul analizat este interzis copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, diabeticilor, cardiovascularilor, renalilor, celor bolnavi de cancer, de hepatita, obezilor si suferinzilor de celiachie.