PULSUL MEDICINEI
Prof. dr Radu Mihailescu, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie "N. Obregia", explica asa-numitele halucinatii fara critica si halucinatiile cu critica. In halucinatiile fara critica, de exemplu, un om vede repezindu-se
PULSUL MEDICINEI
Prof. dr Radu Mihailescu, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie "N. Obregia", explica asa-numitele halucinatii fara critica si halucinatiile cu critica. In halucinatiile fara critica, de exemplu, un om vede repezindu-se spre el serpi, il cuprinde groaza si fuge mancand pamantul, desi in realitate serpii nu exista. Aceasta este halucinatia mai grava fara critica. Alti oameni vad serpii, se ingrozesc si merg la medic spunandu-i ca se intampla ceva in neregula cu ei din cauza spaimei in fata acestor serpi care nu exista. Este o halucinatie mai putin grava, halucinatie cu critica, in care omul isi pastreaza constienta ca ceva nu e in regula cu sistemul lui nervos. Aceasta halucinatie cu constienta se intalneste mai ales in bolile somatice, in bolile organelor.
Halucinatiile fara critica se intalnesc insa in bolile psihice majore, precum schizofrenie, cand de exemplu, bolnavul se vaita ca aude voci ce vorbesc despre el, cand in realitate aceste voci nu exista. Dar el nu realizeaza ca sistemul lui nervos si creierul dau rateuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.