Actiunile celor cinci societati de investitii au mai urcat ieri cu 2,8%. Indicele societatilor de investitii (BET-FI) a inchis sedinta bursiera de ieri la un nou maxim istoric, depasind in premiera pragul de 80.000 de puncte. Cotat


Actiunile celor cinci societati de investitii au mai urcat ieri cu 2,8%. Indicele societatilor de investitii (BET-FI) a inchis sedinta bursiera de ieri la un nou maxim istoric, depasind in premiera pragul de 80.000 de puncte. Cotatia titlurilor SIF la Bursa de Valori Bucuresti a urcat cu 2,8% dupa ce in sedinta de joi crescusera cu 5,8%. Cresterea este in primul rind urmare a anuntului facut de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, potrivit careia marii actionari pot evita pragul maxim de 1% pentru detinerea de actiuni. Indicele care reflecta evolutia generala a pietei, BET-C, s-a apreciat usor, cu 0,2%, si a ajuns la un record de 6.291 de puncte. Primele zece companii in functie de capitalizare au inregistrat o usoara corectie dupa maximele istorice din ultimele sedinte si au coborit cu 0,27%. Lichiditatea pietei a totalizat 78 de milioane de lei (24,4 milioane de euro), iar titlurile SIF au fost cele mai tranzactionate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.