Conform presei italo-spaniole, romanul este curtat acum de Barcelona, dupa ce Materazzi a amenintat ca pleaca de la Inter daca este adus Chivu la Milano.

Dupa ce aproape semnase cu Inter Milano, editia electronica a cotidianului "Il Ro
Conform presei italo-spaniole, romanul este curtat acum de Barcelona, dupa ce Materazzi a amenintat ca pleaca de la Inter daca este adus Chivu la Milano.

Dupa ce aproape semnase cu Inter Milano, editia electronica a cotidianului "Il Romanista" scria ca mai multi oficiali ai clubului spaniol FC Barcelona au ajuns vineri dimineata in Italia, la Roma, pentru a trata cu reprezentantii clubului AS Roma transferul capitanului echipei nationale a Romaniei. Din partea Barcelonei au ajuns la Roma vicepresedintele gruparii spaniole, Ferran Soriano, directorul Txiki Beguiristain si impresarul Ernesto Bronzetti, care este specializat pe Primera Division. Oficialii Barcelonei au ajuns la Villa Pacelli, cartierul general al familiei Sensi, unde se vor intilni cu administratorul delegat al lui AS Roma, Rosella Sensi, directorul sportiv al echipei, Daniele Prade, si un alt responsabil al gruparii italiene, Cristina Mazzoleni. Prade, a declarat, dupa discutii, ca oficialii celor doua grupari se vor intilni din nou si saptamina viitoare, pentru a negocia transferul lui Chivu: "A fost o intilnire bilaterala, iar saptamina viitoare ne vom intilni din nou cu reprezentantii Barcelonei. Si-au manifestat interesul pentru Chivu intr-un mod foarte serios, iar acest lucru demonstreaza ca nu am ajuns la nici un acord cu Inter pentru fundasul nostru".

Presa spaniola a scris in ultimele zile ca FC Barcelona este interesata de transferul lui Cristian Chivu, mai alea sa Puyol s-a accidentat si a fost supus unei interventii chirurgicale. In plus, mijlocasul echipei AS Roma, Alberto Aquilani, a declarat vineri, la o zi dupa ce nationala Under 21 a Italiei s-a calificat la JO 2008, ca regreta faptul ca romanul Chivu va pleca de la echipa, desi oficialii clubului au dezmintit orice negocieri: "Imi pare rau ca va pleca Chivu. Cel mai bine ar fi ca el sa se transfere la Barcelona, nu la Inter", a spus mijlocasul italian, care a mai afirmat ca nu il cunoaste pe Juan, noua achizitie a lui AS Roma pe postul posibil lasat vacant de Chivu.

Cotidianul catalan "Sport" scria, vineri, ca secretarul tehnic de la FC Barcelona, Txiki Beguiristain, a avut o discutie telefonica cu Giovanni Becali, referitoare la transferul lui Cristian Chivu, subliniind si faptul ca romanul nu va mai ajunge la Internazionale Milano din cauza lui Marco Materazzi. "FC Barcelona si Marco Materazzi au blocat transferul lui Chivu. Gruparea catalana, pentru ca a obtinut un termen de doua saptamini pentru a-l convige pe jucator, si Marco Materazzi, pentru ca a amenintat ca va pleca de la Internazionale Milano in cazul in care va veni Chivu, in care vede un rival pentru postul sau. Intre timp, clubul AS Roma l-a transferat pe brazilianul Juan de la Bayer Leverkusen", scrie "Sport". "Dupa ce AS Roma a dezmintit transferul lui Chivu la Inter pentru 14 milioane de euro, FC Barcelona si-a dublat eforturile pentru a-l convinge pe jucator. Cristian este atras de posibilitatea de a juca la FC Barcelona in sezonul viitor. Acum, gruparea catalana trebuie sa-i ofere circa patru milioane de euro net internationalului roman, suma pe care i-a oferit-o si Inter Milano", scrie "Sport", care reaminteste ca formula de contracte impusa la FC Barcelona de patru ani vizeaza o suma fixa, plus o serie de prime care se obtin daca echipa merge bine si cistiga titluri.

Cernat: de la Dinamo Kiev la Hajduk Split Presedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, a confirmat vineri ca mijlocasul Florin Cernat va evolua la Hajduk Split, insa a negat informatiile conform carora ar negocia cu Spartak Moscova pentru fundasul Gabriel Tamas, informeaza site-ul ukrainiansoccer.net. Potrivit lui Surkis, Cernat va evolua la Hajduk Split la schimb cu atacantul croat Tomislav Busici (21 de ani). "Am discutat cu Igor Surkis si am ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa merg la Hajduk, unde pot juca meci de meci. Oricum, asta e clar, vreau sa revin la Dinamo Kiev si sa mai joc pentru aceasta echipa, sa ajung cu ea macar in semifinalele Ligii Campionilor. Sa vedem daca imi voi lua familia la Split, sa vedem daca o sa gasesc gradinita pentru fiul meu. Acum incepe sa invete engleza. Duminica merg la Split, pina atunci ma relaxez cu familia la Constanta. Sper sa ajung cu Hajduk in grupele Cupei UEFA si apoi cit mai departe posibil", a confirmat si Cernat ziarului "Blik" din Ucraina. Hajduk Split a terminat sezonul trecut pe locul 2, dupa campioana Dinamo Zagreb, si este calificata in primul tur al Cupei UEFA, obiectivul lui Cernat fiind calificarea in grupele competitiei. In schimb, Razvan Rat a ratat transferul din Ucraina la PSH Eindhoven, din cauza pretului prea mare solicitat de Sahtior Donetk.

Moutinho in locul lui Mutu Invazia de fotbalisti straini face ca acestia sa ajunga si la echipe mai slab cotate. Ion Moldovan, antrenorul Daciei Mioveni, echipa nou promovata in Liga I, ii va testa in aceste zile pe fotbalistii portughezi Hugo Filipe Reis Moutinho si Claudio Emanuel Oeiras. Hugo Filipe Reis Moutinho este mijlocas, iar Claudio Emanuel Oeiras evolueaza pe postul de atacant. Cei doi au evoluat ultima oara la echipa de liga a doua Mafra, din Portugalia. Portughezii au asistat, joi seara, la o partida de verificare ce a avut loc pe stadionul Municipal din Mioveni, in care au evoluat si fotbalistii francezi Bouderradji, Saki, Mercier si Bettiche.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.