Aproape 100 de romi de origine romana au fost implicati joi in altercatii violente cu politistii din Milano, soldate cu opt raniti, printre care si un politist italian, relateaza NewsIn. Incidentul a fost provocat de evacuarea fortata a unei tabere i
Aproape 100 de romi de origine romana au fost implicati joi in altercatii violente cu politistii din Milano, soldate cu opt raniti, printre care si un politist italian, relateaza NewsIn. Incidentul a fost provocat de evacuarea fortata a unei tabere ilegale de la periferia orasului Milano, care adapostea aproximativ 270 de imigranti.

Citeva zeci de romi, care comisesera infractiuni in Italia, nu au primit autorizatie de la primaria milaneza pentru a se instala intr-o tabara amenajata in apropiere si au ramas fara adapost. Romii certati cu legea i-au atacat pe muncitorii italieni care demolau tabara ilegala, aruncind cu oua si diverse obiecte. Romii au blocat intrarea in tabara cu pubele pe care le-au incendiat si au intrat in conflict cu fortele de ordine trimise la fata locului. Incidentul s-a aplanat abia dupa ce o serie de organizatii umanitare au intervenit pentru a media conflictul. (R.C)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.