In septembrie 2004, un descendent al regelui Eduard al II-lea (1284-1327) al Angliei, Dale Parker Anderson, a proclamat Regatul Homosexualilor (Gay and Lesbian Kingdom). Noul regat a luat fiinta pe o insula minuscula, Cato, care face parte din Insule
In septembrie 2004, un descendent al regelui Eduard al II-lea (1284-1327) al Angliei, Dale Parker Anderson, a proclamat Regatul Homosexualilor (Gay and Lesbian Kingdom). Noul regat a luat fiinta pe o insula minuscula, Cato, care face parte din Insulele din Marea Coral, la cateva mile distanta de tarmurile Australiei. Regatul separatist a instiintat autoritatile australiene. Pe adresa Parlamentului, Cabinetului premierului si Guvernatorului Qeensland au fost trimise scrisori si Declaratia de Independenta prin care acestia au fost instiintati ca tara lor a pierdut un petic de pamant. Anderson, care intre timp s-a autoproclamat imparat, a mentionat in corespondenta sa ca doreste ca poporul pe care il conduce sa traiasca in pace si buna vecinatate cu poporul australian. Oficialii australieni pare ca au acceptat initiativa lui Dale Parker Anderson si au lasat comunitatea homosexualilor sa traiasca in pace si in veselie.
Proclamarea Regatului se bazeaza pe actul Conventiei de la Geneva din 12 august 1949. Liderii Regatului mai fac vorbire si despre Conventia de la Montevideo privind criteriile pe baza carora poti declara independenta unui stat. Astfel, teritoriile unde se doreste proclamarea independentei trebuie sa aiba o populatie permanenta, teritoriul trebuie bine definit, trebuie sa existe un guvern sau o structura care sa asigure functionarea entitatii si nu in ultimul rand teritoriul separatist trebuie recunoscut de alte state.
Desi regatul lui Anderson s-a declarat din punct de vedere militar neutru, la nici o saptamana dupa proclamarea independentei a declarat razboi Australiei. Rezultatul a fost un adevarat esec, autoritatile australiene ignorand declaratia de razboi si permitand in continuare aterizarea hidroavioanelor Regatului in diferite porturi civile.
Capitala Paradis
Denumirea oficiala a Regatului este "The Gay & Lesbian Kingdom of the Coral Sea Islands", sau formele conventionale "GLK", ori "Gay Kingdom". Regatul este situat la nord-est de Australia si are trei kilometri patrati avand un litoral exotic pe o lungine de trei kilometri, iar apele din zona sunt un adevarat paradis pescaresc. Clima din Regat este tropicala si se afla pe ruta cicloanelor. Pe insula nu exista populatie indigena, doar comunitatea homosexualilor.
Capitala Regatului este Heaven (n.r. - Paradis). Locuitorii Regatului se supun legislatiei Britanice, iar forma de stat este monarhia constitutionala. In GLK moneda oficiala este euro.
Imnul tarii este scris de renumita cantareata americana Gloria Gaynor si incepe astfel: I am what I am (Sunt ce sunt). Steagul oficial al Gay Kingdom reprezinta benzi orizontale ale curcubeului incepand de sus cu culoarea rosie, urmat de portocaliu, galben, verde, albastru si mov.
Economia Regatului se bazeaza pe turism, pescuit, emisiuni de marci postale locale si filatelice si un magazin on-line de suveniruri. Comunicatiile sunt asigurate de o serie de statii emisie-receptie pe frecventele alocate comunicarii maritime respective cu ajutorul unor aparate de telefon ce transmit prin satelit. Transportul este asigurat de cateva hidroaviane si barci cu motor. Drumul cu avionul pana in cel mai apropiat oras Australian dureaza o ora. Regatul s-a declarat, din punct de vedere militar, neutru, deci nu are armata si nici politie.
Imparatul Anderson
Imediat dupa proclamarea independentei Regatului Homosexualilor, un tanar de 39 de ani s-a autoproclamat Imparat al Regatului. Dale Parker Anderson se declara nepot de-al 19-lea al regelui Angliei din secolul al XIII-lea, Eduard al II-lea. Un alt urmas demn de mentionat al tanarului imparat este capitanul vasului englezesc HMAV Bounty, William Purcell. Acesta se pare ca a fost primul european care a pus piciorul pe Insula Cato. Anderson, inainte sa devina imparat, a fost realizatorul unor emisiuni radio la un post public din orasul Southport. Pentru o scurta peioada a fost chiar coordonatorul postului teritorial al Radioului Public din Australia
Recent, Imparatul Anderson a lansat blog-ul personal unde supusii si admiratorii pot posta mesaje. Anderson desi, spune el are greutati cu comunicatiile, foloseste Yahoo!Messenger, iar site-ul oficial al Regatului este administrat insusi de el.
Intr-un schimb de mesaje electronice, Imparatul s-a aratat multumit de modul in care ZIUA a relatat despre incidentele ce au avut loc la Parada Homosexualilor. Imparatul ne-a solicitat sa publicam adresa ambasadei Regatului Homosexualilor din Australia si adresa de e-mail unde cei interesati pot obtine informatii privind obtinerea cetateniei. Iata, adresa Ambasadei GLK: Embassy of the GLK, PO Box 1251, Southport 4215, Australia, iar adresa de e-mail este info@gayandlesbiankingdom.com.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.