Muzica Plus

Cea mai mare trupa indie, dEUS, a lansat un disc bonus, „The Jagz Kooner Excursions", pentru cel de-al cincilea lor album "Pocket Revolution" . O colectie de piese remixate care exploreaza sounduri noi: de la secvente electronice, minimaliste, pina la pasaje hipnotice, narcotice. Tom Barman continua sa faca experimente atit cu vocea, cit si cu chitara, rezultatul final fiind unul dintre cele mai hot albume din ultima perioada. Doua dintre piesele de pe album ce vor sta indelung pe repeat sint „Sun Ra" si „Nightshopping".

Minus

Enrique Iglesias, dupa sase luni de munca asidua in studio, a iesit pe piata cu un nou album: „Insomniac". Produsul final nu atrage atentia decit prin proasta calitate a pieselor. Mai mult sex simbol decit cintaret, Enrique aduce un ritm latino diluat, redundant, cu interventii hip hop si R&B la fel de neconvingatoare. Piesa „On Top of You", al carei titlu reda perfect atitudinea de latino lover, este una dintre cele mai nereusite compozitii ale muzicii pop din acest moment.

Carte Plus Reeditarea la Editura Polirom a romanului „Cavalerul inexistent" de Italo Calvino este o idee buna pentru o lectura de vara. Ambientat intr-un Ev Mediu pe care Calvino il transforma intr-o lume pe jumatate fantastica, pe jumatate moderna, romanul este unul dintre jocurile in care autorul implica cititorii. Unul cu situatii absurde, trimiteri subtile si alambicate, toate sub forma unui jumatate-basm-jumatate-satira, cu elemente de proza istorica.

Minus

Volumul „Cercul Crucii" de Lain Pears este complet unhot, pentru ca are 900 de pagini despre aceleasi povesti despre care ne-am saturat de pe vremea lui Dan Brown. Nu mai vrem povesti obosite cu reinterpretari si reutilizari ale unor simboluri, mituri sau povesti biblice, schimbate din context si decor si transformate in best-selleruri peste noapte. Parada de eruditie, presararea de nume mari si metaforele uzate nu mai pot tine loc de poveste.

Jocuri Plus

„Lego Star Wars - The Complete Saga" nu este o reciclare a primelor doua video-jocuri din seria Lego Star Wars. Dimpotriva, o remixare a temelor din celebrul film, combinata cu designul Lego™ si task-uri dintre cele mai variate: de la rezolvarea enigmelor pina la curse in viteza maxima. Amuzant, inteligent, are o naratiune mai complexa decit primele doua aparitii din aceasta serie si o capacitate mai mare de customizare a personajelor.

Minus

PopWeb City sau cel mai unhot joc din aceasta saptamina. Asta pentru ca tot ce trebuie sa faci este sa te plimbi in mall-uri virtuale, cu vitrine la fel de virtuale, sa faci windowshopping si sa te sfatuiesti cu celelalte avataruri despre care curea s-ar asorta cu noua pereche de sandale. Ca si cind inghesuiala la mall-urile reale n-ar fi destul de mare, este nevoie si de mall-uri virtuale, pentru a compensa nevoile clientilor-jucatori.