Managerii romani sunt mai stabili profesional, sunt multumiti de cat castiga si de conditiile de lucru.   Cum e sa fii manager in Romania? Incercam sa schitam un portret pe baza datelor din Barometrul motivatiei si asteptarilor salariati
Managerii romani sunt mai stabili profesional, sunt multumiti de cat castiga si de conditiile de lucru.   Cum e sa fii manager in Romania? Incercam sa schitam un portret pe baza datelor din Barometrul motivatiei si asteptarilor salariatilor, realizat de Ipsos Research la comanda Accor Services. In primul rand, mai mult decat pentru angajatii simpli, pentru manageri munca inseamna mandrie si placere. Sefii se considera mai fericiti si mai impliniti la serviciu decat altii, avand multumirea ca implicarea lor in relatiile profesionale este mare. 60% dintre manageri nu se gandesc sa-si schimbe locul de munca, fata de numai 46% dintre angajatii fara functii de decizie, ceea ce inseamna ca gradul lor de loialitate este peste medie. 74% dintre ei sunt multumiti de conditiile de munca, iar 72% se declara satisfacuti de atmosfera de la serviciu. Si managerii pun pe primul loc pe lista ingrijorarilor nivelul salariului, dar procentul este mai mic decat in cazul celorlalti angajati. In schimb, ingrijorarea este mai mare in privinta timpului pe care il acorda muncii si abia in ultimul rand siguranta locului de munca reprezinta un motiv de neliniste.     SATISFACTII. Avantajul managerilor este ca obtin mai multi bani in schimbul eforturilor depuse la serviciu. 42% dintre ei sunt multumiti de salariu, fata de numai 27% dintre angajatii fara functii de conducere. 50% dintre manageri sunt multumiti de posibilitatile de training (fata de doar 39% dintre simpli angajati), iar 32% sunt satisfacuti de beneficiile extrasalariale, comparativ cu restul angajatilor, care se declara satisfacuti de acestea in proportie de numai 26%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.