Pe 25 iunie, Cotidianul va redifuza primul volum din Colectia ENCICLOPEDICA, "Da Vinci. Arta si stiinta Universului".

La cererea cititorilor, cartea lui Alessandro Vezzosi despre Leonardo da Vinci, cea care a deschis Colectia ENCICLOPEDICA, va fi oferita iar luni, pe 25 iunie, alaturi de Cotidianul, la pretul de 9,9 lei.

Volumul nu este insa ultimul din Colectia ENCICLOPEDICA. Intilnirile cu mono grafiile de luni vor continua din toamna cu alte titluri interesante din stiinta, mistere, arta, istorie si civilizatie. Selectate din Colectia Dicouvertes, marca a prestigioasei edituri franceze Gallimard, ele sint aduse in premiera pe piata romaneasca de Cotidianul si Editura UNIVERS, cu sprijinul proiectului imobiliar Baneasa. Primele sapte monografii din ENCICLOPEDICA au demonstrat interesul romanilor si pentru un alt tip de lectura. In fiecare luni, tirajul de 50.000 de exemplare al monografiilor a fost epuizat, desi el a depasit cu mult estimarile initiale facute de retelele de distributie. Mai mult decit atit, cifra nu a fost usor stabilita de echipa Cotidianul, fiind greu de crezut ca romanii ar putea avea un asemenea apetit pentru cultura generala.

Hotarirea ziarului de a reedita volumul "Da Vinci. Arta si stiinta Universului" a venit dupa ce, in dupa-amiaza zilei de lansare a colectiei, Cotidianul a primit peste 150 de comentarii de la cititori. Acestia spuneau ca numarul de exemplare insotite de enciclopedie care au ajuns la chioscuri este prea mic si ca, in jurul orei 8.00, stocul Cotidianul era deja epuizat. Desi sute de cititori au cerut redifuzarea volumului chiar in saptamina in care a aparut, acest lucru a fost imposibil: ENCICLOPEDICA se realizeaza in Cehia, la standardele stabilite de Editura Gallimard Paris pentru Colectia Découvertes. Durata procesului tehnologic nu permitea reeditarea cartii intr-o singura saptamina.

In toamna, Cotidianul va reveni cu titluri din Colectia ENCICLOPEDICA, subiecte aproape obligatorii la capitolul "cultura generala". Temele despre personalitati si fenomene fundamentale ale istoriei culturale a umanitatii sint documentate extrem de minutios de specialisti recunoscuti si completate de o adevarata punere in scena a sutelor de ilustratii grafice care le insotesc.

Mai multe detalii despre titlurile Dicouvertes, pe www.cotidianul.ro/select