Kenya reprezinta o destinatie potrivita si pentru cei dornici de aventura, si pentru aceia care doresc sa se relaxeze.

Ofertele pentru vacante in Kenya s-au diversificat pe piata turistica autohtona. Dorinta turistilor de a vedea altceva noi a facut ca multi operatori sa includa in oferte destinatii noi, printre care si Kenya. Asteptarile sint mari, chiar daca pretul nu este deloc mic, peste 2.000 de euro pentru un sejur de zece zile. La acestea se adauga taxele de aeroport si sumele cheltuite pentru vaccinuri. Efortul insa merita, deoarece Kenya reprezinta un loc in care, ca turist, nu ai cum sa te plictisesti.

Denumita si regina safariurilor, Kenya este situata pe coasta de est a Africii, invecinindu-se cu Oceanul Indian, intre Somalia si Tanzania. Kenia are tarmul scaldat de apele Oceanului Indian pe o distanta de 536 km. Cei care vin aici pentru a sta la plaja pot alege coasta Mombasa, renumita pentru una dintre cele mai albe si fine plaje si pentru recifele de corali. „Nu sint hoteluri inalte, sint in general bungalouri care ofera insa servicii de calitate. Se poate opta pentru diverse tipuri de servicii, de la mic-dejun la all-inclusive. Ultima varianta este indicata pentru cei care nu au ghid sau nu cunosc zona. Nu este indicat ca turistii sa hoinareasca neinsotiti", spune Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro. Se pot face si scufundari.

O excursie in salbaticie nu poate lipsi din programul unui turist care viziteaza Kenya. Din zonele turistice se poate organiza safari. Rezervatia Maasai Mara, aflata la granita cu Tanzania, este unul dintre locurile indicate pentru o astfel de aventura. „Mara este scena migratiei miilor de animale salbatice dinspre sesurile din Serengeti in cautarea apei si a ierbii. Turistii pot vedea elefanti, girafe, lei, antilope impala, gazele si altele", spune Doina Grigoras, Travel Agent la Go Travel. Parcul National Lac Nakuru este un alt loc interesant, unde turistii pot vedea specii pe cale de disparitie cum ar fi rinocerul alb sau negru ori girafele Rothschild. Parcul este renumit in lume pentru milioanele de pasari flamingo ce traiesc in jurul lacului. Se poate efectua o excursie optionala la cel de-al doilea lac din lume ca marime, cu apa dulce, si anume lacul Victoria. De asemenea, se poate vizita un sat tribal Maasai, vizita care include si un program de dans traditional.

Preturi exotice Cei care vor sa mearga in Kenya pot opta fie pentru un circuit, fie pentru un sejur combinat cu safari. Un circuit de noua zile, care include transport, cazare si vizite la principalele obiective turistice si masa, costa 2.256 de euro. Cei care doresc o combinatie sejur-safari pot opta pentru o vacanta de o saptamina, care costa 1.460 de euro, pret in care intra, pe linga asistenta turistica, sapte nopti de cazare cu demipensiune.

Cheltuieli suplimentare Pe linga pretul unei vacante, turistul va mai trebui sa plateasca si taxele de aeroport. Acestea ajung la 230 de euro. Vaccinurile, indicate in cazul vizitarii tarilor din zona, si asigurarea medicala mai cresc pretul excursiei cu aproximativ 70 de euro.