In acelasi dosar, potrivit Mediafax, a mai fost pus sub invinuire si viceprimarul Iasiului, Constantin Neculau. Gheorghe Nichita a declarat ca proiectul "Palas" este legal si oportun. "Nu s-a facut nici o ilegalitate. Ma surprinde si ne surprinde dec
In acelasi dosar, potrivit Mediafax, a mai fost pus sub invinuire si viceprimarul Iasiului, Constantin Neculau. Gheorghe Nichita a declarat ca proiectul "Palas" este legal si oportun. "Nu s-a facut nici o ilegalitate. Ma surprinde si ne surprinde decizia DNA, intrucat pana acum toate actiunile in instanta ale contestatarilor acestui proiect au fost respinse. Eu si ceilalti colegi invinuiti suntem cu constiinta impacata pentru ca nu am savarsit nici o ilegalitate", a declarat el, citat de Mediafax. Primarul crede ca decizia DNA a fost influentata de factorii politici si de un grup de afaceristi locali nemultumiti de asocierea facuta in cadrul acestui proiect.
Nichita a fost audiat, in octombrie anul trecut, de o echipa a DNA Bucuresti aflata la Iasi pentru verificari in cazul "Palas". In timpul audierilor de atunci, Nichita a explicat cum a demarat proiectul urbanistic "Palas" si a sustinut temeinicia sa legala. Procurorii anticoruptie au verificat daca sefii Primariei Iasi au incalcat legea in momentul in care s-au asociat cu omul de afaceri Iulian Dascalu si i-au pus la dispozitie o suprafata de teren de aproape 12 hectare, evaluata atunci la 50 de euro pe metru patrat. La inceputul anului trecut s-a reclamat la DNA asocierea dintre Primaria Iasi si omul de afaceri Iulian Dascalu, sustinandu-se ca aceasta este paguboasa pentru municipalitatea ieseana si ca terenul, al carui pret a fost stabilit la 50 de euro pe metru patrat, a fost subevaluat, fiind mult sub valoarea de piata. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.