Dupa trei ore de zbor cu avionul ajungem in arhipelagul maltez. Malta, Gozo si Comino sunt insule locuite, iar Cominotto, Filfla si Sf. Pavel, cele salbatice.


Situat in centrul Marii Mediterane, arhipelagul maltez imbina frumusetea n
Dupa trei ore de zbor cu avionul ajungem in arhipelagul maltez. Malta, Gozo si Comino sunt insule locuite, iar Cominotto, Filfla si Sf. Pavel, cele salbatice.


Situat in centrul Marii Mediterane, arhipelagul maltez imbina frumusetea naturala cu 7.000 de ani de istorie. Aici pot fi vizitate templele dedicate Zeitei Mama, care isi pastreaza puritatea enigmatica in cele mai frumoase si magice locuri din insula, precum si templele de la Hagar Qim, ce privesc spre mare si spre insula Filfla, care sunt cel mai bine conservate temple dintre cele peste 30 descoperite in arhipelag. Frumusetea incredibila a insulei data de piatra de culoare aurie a dus la renumele insulei cunoscute sub denumirea de Insula de miere. Mai mult, numai aici gasim plaje cu nisip rosu, pesteri subacvatice, piscine si porturi naturale, precum si renumitele golfuri stancoase. Turistii nu pot rata vizitarea orasului cavalerilor ioaniti,Valletta, unde arhitectura caselor si a bisericilor este unica. Un alt punct de atractie il constituie Gradinile Barracca, ce se gasesc peste drum de splendidul Auberge de Castille. De sus, din gradini, se poate vedea privelistea minunata asupra Marelui Port.


TURISTI. Numarul romanilor care aleg sa-si petreaca vacanta in insulele malteze creste anual. "Malta este una dintre cele mai atipice destinatii estivale, in sensul ca ofera acel cadru istoric fabulos, inconjurat de forme de relief incredibile - un tarm stancos, inalt, cu lagune si pesteri cautate de scufundatorii din lumea intreaga, de care nu mai beneficiaza nici o alta tara. Poate de aceea, romanii indragesc aceasta insula mica, pe cat de seducatoare, pe atat de romantica...", a explicat Ciprian Enea, consultant Besttourism.ro. "Malta a ajuns in al saptelea an de cursa charter pe Romania, numarul turistilor crescand de la an la an. Din acest motiv, zburam deja cu cate un charter de la Bucuresti si de la Cluj, iar din august preconizam sa lansam un al doilea charter din Bucuresti, ceea ce inseamna ca vom avea trei chartere saptamanal", a declarat Mark Neville Farrugia, managerul agentiei de voiaj Malta Travel.


Tarife exoticeUn pachet turistic ce include sase nopti cazare la hotelul Bella Vista, de patru stele, cu mic dejun, bonus supliment de cina, jacuzzi si croaziera Grand Harbour, asistenta turistica, transport cu avionul, transfer aeroport - ho-
tel - aeroport, costa 353 de euro de persoana, la agentia Malta Travel. Acelasi pachet, insa cu cazare la hotelul Vivaldi, de patru stele plus, costa 440 de euro de persoana. La agentia Eximtur, un pachet asemanator costa 339 de euro de persoana - bonus camera cu vedere la mare. Cei care vor cazare la hotelul Intercontinental de cinci stele trebuie sa plateasca 583 de euro de persoana. Bonusul consta in camera cu garden-view si excursia la Grand Harbour. Tarifele agentiilor nu includ taxele de aeroport, in valoare de 64 de euro de persoana si nici asigurarea medicala, in valoare de 20,5 lei de persoana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.