Justin Timberlake s-a apucat de actorie sa-si satisfaca un moft din adolescenta. Si se pare ca e un talent innascut. Sa vinzi 14 milioane de albume nu este nici pe departe o performanta satisfacatoare pentru megastarul muzical. Timberlake a intrat cu dreptul in industria cinematografica o data cu colaborarea sa pentru filmul „Shrek the Third" si cu rolul din „Black Snake Moan", in care a jucat alaturi de Christina Ricci si Samuel L. Jackson.

In animatia „Shrek", solistul si-a pus vocea la bataie si l-a interpretat pe Prince Arthur sau Artie, un tocilar adolescent medieval care s-a trezit peste noapte ca a mostenit tronul imparatiei „Far Far Away". Performanta lui din „Black Snake Moan" a surprins pe toata lumea, mai ales pe criticii de film care de-abia asteptau sa-l trimita sa cinte si sa lase joaca de-a actoria. „Cine s-ar fi gindit ca Timberlake are aptitudini mai bune decit miscarile de dans? Este o surpriza extrem de placuta in rolul tinarului anxios si frustrat ca nu poate nici sa se inroleze in armata, nici s-o opreasca pe iubita lui sa-l insele", scrie cronicarul de film de la Celebrity Cafe.

„Nu aspir la statutul de vedeta de cinema. Atrag destula atentie si fara", a declarat Timberlake in cadrul unei conferinte de presa. Intrebat ce i-a venit, totusi, sa intre in lumea filmului, solistul a raspuns relaxat: „Pai cred ca mi-am dorit mereu sa joc in filme, dar n-am avut niciodata curajul. Credeam ca n-o sa mi se ofere niciodata sansa s-o fac asa cum vreau eu".

Si daca va imaginati ca, o data ce s-a apucat de film, o sa-si neglijeze cariera muzicala, va inselati. Nici nu a plecat bine de pe platourile de filmare ca deja are alte planuri muzicale. Umbla vorba prin ziarele britanice ca de citeva saptamini incoace lucreaza la un material in colaborare cu Madonna. Si-asa ajungem la vorba lui JC Chasez: „Justin a vrut sa cucereasca lumea. Si a facut pentru asta un plan magistral."