Gigi Becali i-a propus si lui Gica Popescu sa vina presedinte in Ghencea.

Surpriza de proportii al o zi dupa revenirea Stelei din cantonamentul efectuat la Valencia. Comin Olaroiu a renuntat la formatia din Ghencea, cu care oricum nu semnase nici un contract, urmind sa primeasca un salariu fabulos la Al Hilal, 1,7 milioane de dolari. In locul sau va veni Gica Hagi, antrenor liber de contract. "Oli nu indraznea sa vina sa imi spuna ca are o oferta. Tot ii spunea lui Virgil (n.r. Virgil Becali) «Am o oferta, dar ce-o zice Gigi? », ii era jena de mine. L-am chemat la palat si l-am intrebat ce vrea. Mi-a spus «Uite am o oferta pe care nu pot sa o refuz, nici cluburile din Europa nu imi pot oferi atit'. L-am intrebat daca vrea sa plece, mi-a zis ca vrea si eu i-am spus «Bine, ma duc acum sa vorbesc cu Hagi». M-am urcat in masina si am ajuns la Constanta. Eu sunt omul care rezolva repede lucrurile. Cu Hagi am pus toate detaliile la punct, le-am acceptat si eu, le-a acceptat si el, iar luni le vom pune si pe hirtie. In proportie de 99,9%, de acum antrenor la Steaua e Hagi", a spus Becali.

Finantatorul Stelei a explicat si ce l-a determinat sa il lase pe Olaroiu sa plece asa de usor: "Noi nu aveam semnat nici un contract, era o chestiune de onoare intre noi doi. Mi-a spus ca s-ar fi putut urca in avion si sa ma sune de acolo sa imi spuna, stia ca intr-o saptamina mi-ar fi trecut supararea. Dar nu a facut asta, a tinut sa fiu si eu de acord. Nu poti sa refuzi un astfel de om, mai ales ca va cistiga 4 milioane in doi ani".

In ceea ce priveste durata pe care va semna Hagi cu Steaua, Becali a spus: "El a spus ca vrea un contract pe 3 ani, dar eu i-am spus «Gica, semneaza si pe 20 daca vrei! ». Eu nu voi da niciodata un antrenor afara, mai ales pe Hagi, care e si nasul meu. Cum sa il dau eu afara pe nasul? Contractul il face pe cit vrea el, un an, doi ani, 13 ani, 20 de ani, pentru ca eu nu o sa il dau niciodata afara".

Referitor la suma pe care o va incasa noul antrenor al Stelei, patronul ros-albastrilor a precizat: "El a spus o suma, eu o alta suma, ne-am inteles pina la urma. O sa il intreb si pe el sa vedem daca e de acord sa spunem suma, dar Hagi va fi cel mai bine platit antrenor din Romania".

Becali a mai spus ca nu i-a fixat un obiectiv noului antrenor: "I-am zis «Gica, tu singur ai spus ca locul doi nu e al Stelei, eu ce sa iti spun mai mult?» Daca o sa fie pe locul doi, nu vor fi probleme, dar daca va fi pe locul trei, va pleca singur, pentru ca Steaua are niste canoane si nu poate iesi din ele".

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a mai declarat, simbata noaptea, ca i-a propus fostului international Gheorghe Popescu sa preia functia de presedinte al ros-albastrilor, dupa ce, in prealabil, a ajuns la un acord cu Gheorghe Hagi pentru postul de antrenor: "I-am propus si lui Gica Popescu sa vina presedinte la Steaua. Mi-a zis ca nu e imposibil, ca il onoreaza propunerea mea, dar nu prea poate fiindca are si el niste afaceri in care este deja implicat. Ori el vrea ca daca vine la Steaua sa munceasca de dimineata pina seara. Dar urmeaza sa mai vorbim zilele viitoare in privinta lui Gica Popescu", a spus Becali.

Gol Hagi in Steaua-Galatasaray 4-0 (1989)