Aflati amindoi in capitala belgiana la summitul UE, presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au programe diferite, delegatii diferite si sint cazati la hoteluri diferite.

Romania a fost reprezentata la Reuniun
Aflati amindoi in capitala belgiana la summitul UE, presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au programe diferite, delegatii diferite si sint cazati la hoteluri diferite.

Romania a fost reprezentata la Reuniunea Consiliului European de la Bruxelles de doua delegatii - cea guvernamentala si cea prezidentiala. Cele doua delegatii conduse de presedintele Basescu, respectiv de premierul Tariceanu au plecat de la Bucuresti cu avioane diferite, s-au cazat la Bruxelles in hoteluri diferite si au programe diferite. In afara summitului, cei doi oficiali romani par ca nu vorbesc unul cu altul si in vreme ce premierul s-a intilnit cu liberalii europeni, seful statului a avut intrevederi cu liderii Partidului Popular European, din care face parte PD. In timpul lucrarilor summitului, cei doi demnitari au afisat o atitudine civilizata, dar rece unul fata de celalalt.

Toata lumea se astepta, de altfel, avind in vedere disputele politice interne, ca Basescu si Tariceanu sa se intilneasca doar la pozele de familie organizate la summit. Purtatorul de cuvint al Presedintiei, Valeriu Turcan, sustine insa ca situatia a fost alta si, la finalul primei zile a summitului, Basescu si Tariceanu "s-au intretinut intr-o atmosfera amicala, timp de mai bine de o ora, la sediul Consiliului European". Purtatorul de cuvint al Guvernului, Camelia Spataru, n-a confirmat informatia, spunind ca n-a fost acolo, doar i s-a povestit ca asa s-ar fi intimplat.

In ce priveste decizia ca ambele delegatii sa stea separat, Turcan spune ca este o practica obisnuita in mai multe tari, pe care a adoptat-o si Romania de ceva vreme - din motive de securitate se prefera ca presedintele si premierul sa vina cu avioane diferite.

Seful Guvernului a fost si la biserica. Vineri, Tariceanu a vizitat biserica ortodoxa romana "Sf. Nicolae" din Bruxelles, dar nu ca sa se roage, ci ca sa inspecteze o investitie a Guvernului. Lacasul de cult ortodox va fi amenjat intr-o veche biserica franciscana, pe care Executivul de la Bucuresti a cumparat-o cu un milion de euro. Cladirea va fi renovata si va fi folosita drept biserica si centru ecumenic pentru comunitatea romana din Bruxelles.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.