Acordul a fost incheiat in baza interesului comun al celor doua institutii de a oferi servicii media de inalta calitate profesionala si etica, dar si de a dezvolta domeniile resurse si relatii umane. Potrivit documentului, cele doua institutii se ang
Acordul a fost incheiat in baza interesului comun al celor doua institutii de a oferi servicii media de inalta calitate profesionala si etica, dar si de a dezvolta domeniile resurse si relatii umane. Potrivit documentului, cele doua institutii se angajeaza sa promoveze principiile si valorile libertatii presei si sa se opuna influentelor politice nepotrivite care ar putea interfera cu dreptul de a publica sau cu libertatea de a practica jurnalismul. De asemenea, cele doua parti vor cauta sa promoveze o ambianta sigura din punct de vedere profesional si uman in media si o relatie buna cu societatea civila. Atat ZIUA, cat si FIJ se angajeaza sa sustina respectul universal pentru drepturile si libertatile fundamentale ale omului, fara distinctie in privinta rasei, sexului, limbii, etniei, originii sociale, convingerilor religioase sau politice. Totodata, cele doua institutii vor sprijini dreptul la libertate de expresie si libera asociere. In Acord, se precizeaza ca cele doua parti se angajeaza sa se intalneasca de cate ori este necesar, dar cel putin anual, pentru a analiza practicile din trecut si pentru a elabora planuri de viitor in vederea realizarii intereselor mutuale. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.