Institutia prezidentiala nu mai are locuri in avionul oficial pentru ziaristii incomozi de la Jurnalul National, Adevarul si Antena 3. In schimb, gaseste o gramada de bani din fonduri publice sa asigure zborul Bucuresti - Constanta pentru "trompete
Institutia prezidentiala nu mai are locuri in avionul oficial pentru ziaristii incomozi de la Jurnalul National, Adevarul si Antena 3. In schimb, gaseste o gramada de bani din fonduri publice sa asigure zborul Bucuresti - Constanta pentru "trompetele-intelectuale" invitate la resedinta de la Palatul Neptun.  


Seful statului foloseste aeronava prezidentiala dupa bunul plac. Pentru ca nu ii convine ce scriu sau transmit ziaristii de la Jurnalul National, Antena 3 sau Adevarul, nu au ce cauta in aeronava si in deplasarile oficiale, care sunt ale Presedintiei, nu ale omului Basescu. In schimb, invitatii sai la Neptun s-au plimbat pe bani publici.

Invitatii presedintelui la Palatul din Neptun - Gabriel Liiceanu, Traian Ungureanu, Horia Roman Patapievici, Andrei Plesu, Catalin Avramescu (impreuna cu sotia) si Vladimir Tismaneanu - au fost transportati de la Bucuresti la Constanta si retur cu avionul prezidential, dupa cum arata Jurnalul National in urma cu o saptamana. Intrebat atunci daca seful statului a facut uz de aeronava Dobrogea de la Romavia si cine a platit cele doua zboruri, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a refuzat sa raspunda. Cifrele au iesit insa la iveala, Compania Romavia recunoscand ieri, pentru ziarul Adevarul, atat cele doua zboruri, cat si costurile lor: circa 373 de milioane de lei vechi (37.303 RON).

Traian Basescu nu a platit insa din buzunarul propriu calatoria invitatilor sai (cum nu a platit nici sederea lor in complexul din Neptun timp de doua zile), ci Administratia Prezidentiala a facut plata (spune Romavia) din bani publici. La intoarcere, aeronava BAE 146, cu 99 de locuri, a facut zborul cu mai putin de zece pasageri la bord: cinci dintre invitati, plus sotia domnului Avramescu, plus trei consilieri prezidentiali: Teodor Baconschi, Sebastian Lazaroiu si Cristian Preda. Andrei Plesu fusese deja transportat de Administratia Prezidentiala la Bucuresti in cursul diminetii, de unde s-a imbarcat spre Berlin. Presedintele Basescu si sotia au ramas pe litoral.


SECRETOMANIE FARA ROST. Jurnalul National dezvaluia saptamana trecuta motivul plecarii subite a sefului statului la Neptun: o intalnire cu un grup de intelectuali apropiati Presedintiei, pentru consultari pe tema legii lustratiei, avea sa afirme ulterior Valeriu Turcan.

In mod bizar, Presedintia a tinut sa faca un secret din aceasta intalnire, iar sepepistii presedintelui s-au straduit sa ii scoata pe furis din Neptun pe invitati, desi se sustinea ca seful statului este "la lucru", ca atare actiunile sale sunt de interes public. Si mai bizar, si unii dintre participantii la discutie, oameni care pledeaza altfel pentru transparenta, au mintit ca nu se afla in vila lui Basescu (Traian Ungureanu) sau au refuzat sa raspunda intrebarii (Andrei Plesu), acuzand in schimb ziaristul de "indiscretie".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.