Doliu national la ChisinauIeri, drapelele de la Presedintia si Guvernul Republicii Moldova erau arborate in berna. Am aflat ca exista un decret prezidential din 18 iunie 2002 "intru cinstirea memoriei compatriotilor cazuti in lupta contra fascismului
Doliu national la ChisinauIeri, drapelele de la Presedintia si Guvernul Republicii Moldova erau arborate in berna. Am aflat ca exista un decret prezidential din 18 iunie 2002 "intru cinstirea memoriei compatriotilor cazuti in lupta contra fascismului si a milioanelor de oameni nevinovati care si-au pierdut viata in cea mai mare conflagratie din istoria omenirii".


Pentru Romania, 22 iunie 1941 reprezinta debutul razboiului pentru reintregirea tarii, inceput cu celebrul "ordin de zi" al lui Ion Antonescu "Soldati, va ordon treceti Prutul!". Pentru autoritatile de la Chisinau acest moment istoric trebuie sarbatorit prin doliu national. La biroul de presa al Guvernului din Chisinau, consilierul Irina Gasca ne-a recomandat sa "deschidem manualul de istorie", daca vrem sa intelegem de ce trebuie coborat drapelul. Articolul 3 din Decretul mentionat mai sus recomanda "redactiilor ziarelor, posturilor de radio si televiziune sa tina cont de specificul zilei de 22 iunie, la editarea publicatiilor si la formarea programelor din aceasta zi". L-am intrebat pe Igor Burciu, redactorul-sef adjunct al cotidianului "Flux", cum va respecta publicatia sa recomandarile lui Voronin. "Un astfel de decret e o aberatie; nu poti sa orodoni unei prese teoretic libera sa se supuna deciziilor puterii in ceea ce priveste politica editoriala. Redactia ziarului "Flux" nu are de gand sa respecte astfel de indicatii aberante". Nu numai ziaristii ignora prevederile Decretului, ci sI majoritatea institutiilor publice. Din cate am observat, pe Primaria municipiului Chisinau cat si pe Parlament, drapelul de stat nu era coborat in berna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.