Primarul Sectorului 5, pesedistul Marian Vanghelie, s-a intalnit zilele trecute cu reprezentantii GDS, Radu Filipescu si Rodica Palade, iar cu cateva zile inainte cu Gabriel Liiceanu, pentru a discuta despre situatia sediului organizatiei din Calea V
Primarul Sectorului 5, pesedistul Marian Vanghelie, s-a intalnit zilele trecute cu reprezentantii GDS, Radu Filipescu si Rodica Palade, iar cu cateva zile inainte cu Gabriel Liiceanu, pentru a discuta despre situatia sediului organizatiei din Calea Victoriei. Rezultatul: Vanghelie s-a angajat sa-i ajute sa nu isi piarda sediul si ca va face lobby in acest sens pe langa conducerea PSD.

"M-au rugat sa ii sprijin in Parlament, astfel incat sediul sa ramana la GDS in urma dezbaterii proiectului de lege de la Camera Deputatilor, unde va fi votul decisiv. Parerea mea este ca nu trebuie scosi de acolo, chiar daca au fost putin implicati politic alaturi de Traian Basescu. Sunt deschis la aceasta problema si le-am spus ca am sa-i ajut. Nu este o decizie a mea, este a partidului, dar incerc sa ii ajut sa ramana acolo", ne-a declarat Vanghelie. De altfel, el a si discutat cu parlamentarii PSD de Bucuresti pentru a-i sustine pe reprezentantii GDS, dar si cu liderul partidului, Mircea Geoana, care s-ar fi aratat de acord, potrivit spuselor primarului, ca "nu trebuie scosi din sediu" si ca va discuta si el cu reprezentantii organizatiei.

Presedintele GDS, Radu Filipescu, a apreciat "deschiderea" manifestata de Vanghelie, precizand ca acesta a dat asigurari ca va incerca sa promoveze mesajele organizatiei si sa le transmita conducerii PSD. "Am apreciat ca a fost interesat de subiect. Noi vrem sa se lamureasca cei de la PSD in legatura cu fundatia care revendica sediul. Nu este deloc justificata ideea de a fi acordat catre altcineva", a spus Filipescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.