Gazdele, doamna Marilena Rotaru, autor de program si domnul Dinu Zamfirescu, presedintele INMER, au reamintit ca, de drept, Romania nu a incetat sa fie monarhie constitutionala, chiar daca de fapt Moscova ne-a dictat republica. Dupa 60 de ani, un cor
Gazdele, doamna Marilena Rotaru, autor de program si domnul Dinu Zamfirescu, presedintele INMER, au reamintit ca, de drept, Romania nu a incetat sa fie monarhie constitutionala, chiar daca de fapt Moscova ne-a dictat republica. Dupa 60 de ani, un cor de copii din Chisinau, "Trison", condus de maestrul Stefan Caranfil, canta minunat, intr-o romana de vis - la Bucuresti, Iasi, Moscova, Kiev, Paris, Berlin, "Romania, patria mea". Copiii din Basarabia au intonat acest refren si Imnul Regal in fata Regelui tarii noastre dezmembrate.
Unii vor zambi (altii vor ranji) superior, acuzandu-i de nostalgie sau de visare irealizabila pe cei prezenti la intalnirea cu istoria vie a tarii. Mai degraba se autoiluzioneaza cei care ignora faptul ca, din 30 decembrie 1947, Romania traieste in ilegalitate. Iluzia ca ilegalitatea se poate perpetua la nesfarsit va fi spulberata. Chiar daca (auto)iluzionistii sunt majoritari, din cauza unei propagande mincinoase. Noi am scris inca din 1990 ca tradatorii comunisti de tara au adus republica in Romania pe tancurile sovietice fara ca macar sa dea acelui act nelegiuit un fundament de legalitate. Sigur ca nu le pasa lor de lege, stiind ca jocurile sunt facute in asa fel incat in Romania in loc de Rege sa domneasca Moscova. Numai ca n-au putut sa-si impuna legea ilegitima pe cale legala. Adica legislativa. Au calcat in picioare Constitutia si legile tarii.
ACTUL ABDICARII M.S. REGELUI MIHAI I NU A FOST NICIODATA LEGIFERAT in Romania. Dupa ce Regele Mihai a abdicat fortat - ca sa salveze viata a peste 1000 de tineri arestati pentru santaj, s-a intrunit Adunarea Nationala. Dar Parlamentul nu a avut cvorum. Si chiar daca avea, adoptarea abdicarii trebuia urmata, conform Constitutiei, de instituirea unei Regente. Republica nu se putea proclama pe calea unei Constitutii monarhiste. Trebuia adoptata o noua Constitutie, una republicana, care sa fie supusa aprobarii poporului prin referendum. Nici una din aceste masuri legislative nu a fost urmata. Lacheii Moscovei au calcat in picioare optiunea populara monarhista. Si au sfidat Biserica. Regele Mihai I e uns cu Mirul Sfant. Clar si pentru Gigi Becali.
Reafirmarea Romaniei ca monarhie constitutionala trebuie sa fie pariul major al Guvernului Tariceanu. Ceea ce trebuia facut din 22 decembrie 1989. De fapt, toata mascarada sangeroasa a terorii a fost atunci organizata de Iliescu si slugile Moscovei reactivate pentru ca adevarata Romanie sa ramana exilata. Iar acum, dupa 17 ani, Curtea Constitutionala intoarce la zero cauzele judiciare privind revolutia si mineriadele. Patroni: Iliescu&Basescu.
Noroc insa ca impostura republicii de la Moscova ar putea fi demolata chiar de cei mai ferventi sustinatori ai presedintelui Traian Basescu, in frunte cu Gabriel Liiceanu, care anunta ca lucreaza la un proiect de noua Constitutie. Monarhista, fireste. Avand in vedere ceea ce spune cu propria-i voce superba domnul Liiceanu in filmul amicului Sorin Iliesiu: Monarhia salveaza Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.