Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei intentioneaza sa impuna companiei RCS&RDS mai multe obligatii referitoare la acordurile de interconectare a retelei proprii de telefonie fixa cu alti operatori, printr

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei intentioneaza sa impuna companiei RCS&RDS mai multe obligatii referitoare la acordurile de interconectare a retelei proprii de telefonie fixa cu alti operatori, printre care si un tarif maximal pentru serviciul de interconectare. "Decizia intentioneaza sa impuna RCS&RDS un set de obligatii legat de negocierea, conditiile si punerea in aplicare a acordurilor de interconectare cu alti operatori. Tariful perceput de companie pentru vanzarea serviciului de interconenctare propus de ANRCTI nu va putea depasi 1,15 eurocenti pe minut, fara TVA", a declarat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, decizia este urmare a faptului ca Autoritatea a primit un numar mare de sesizari din partea mai multor furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice, precum si din partea utilizatorilor finali. "Am primit opt sesizari, in perioada 2006-2007, de la mai multi operatori printre care Atlas Telecom, Parlatel si Dial Telecom", a spus vicepresedintele ANRCTI, Alexandrina Cartan.
ANRCTI a lansat, ieri, spre consultare publica proiectul de decizie privind interconectarea operatorilor de comunicatii cu reteaua publica de telefonie operata de RCS&RDS. Tariful propus de autoritate va putea fi modificat in functie de cererile depuse de ceilalti operatori in cadrul consultarii publice, a precizat presedintele ANRCTI.

Compania va trebui sa publice online toate tarifele de interconectare

Daca proiectul de decizie va fi acceptat, operatorul RCS&RDS va fi obligat sa publice pe Internet anumite informatii referitoare la punctele sale de acces, precum si tarifele tuturor serviciilor si facilitatilor asociate interconectarii. Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare va fi de doua luni de la data primirii de catre operatori a unei cereri in acest sens, iar pentru implementarea acordurilor de interconectare, termenul maxim va fi de trei luni de la data incheierii acestora.
Cererile de interconectare vor fi transmise RCS&RDS de catre operatori pana la data de 20 iunie inclusiv, iar termenul maxim de negociere va fi de 15 zile de la data comunicarii deciziei. Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de Internet a autoritatii nationale, iar propunerile pot fi transmise pana pe 23 iulie.
"Noul tarif de interconectare, stabilit in functie de propunerile primite, va fi adoptat in maximum doua saptamani de la expirarea termenului de consultare", a mai spus presedintele ANRCTI.
ANRCTI a notificat joi proiectul de decizie Comisiei Europene si autoritatilor nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene, urmand sa comunice Comisiei si hotararea adoptata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.