Natural, simplu, dulce, aromat, racoritor, mai pe scurt: un sorbet plin de calitati. Acest desert ne ajuta sa scapam de temperaturile incendiare si sa ne bucuram pe deplin de vara.

Termometre inrosite de prea multe grade Celsius, umiditate
Natural, simplu, dulce, aromat, racoritor, mai pe scurt: un sorbet plin de calitati. Acest desert ne ajuta sa scapam de temperaturile incendiare si sa ne bucuram pe deplin de vara.

Termometre inrosite de prea multe grade Celsius, umiditate prea mare, valuri de caldura tropicala. Iata o scurta descriere a atmosferei estivale din ultimul timp. Cum prognozele meteo nu sunt cele mai optimiste pentru urmatoarea perioada, nu ne ramane decat sa ascultam de sfaturile medicilor: sa mancam multe fructe si sa bem multe lichide. Ce-ar fi sa le imbinam insa pe amandoua si sa preparam in casa un sorbet din fructe natural si racoritor?

NATURAL SI USOR. Sorbetul este un desert savuros care seamana cu inghetata, dar nu este tocmai inghetata. Spre deosebire de aceasta, sorbetul nu are in compozitie lapte sau smantana. Un sorbet are ca ingrediente de baza fructe, uneori legume, apa si zahar. Este un preparat usor asimilabil, de aceea este recomandat in perioadele estivale. Sorbetul are mai putine calorii si mai multe vitamine decat inghetata, nu are colesterol si nici grasimi saturate. In acest sens, sorbetul este indicat celor care vor sa isi mentina silueta supla sau, de ce nu, chiar sa scape de kilogramele in plus. Desertul retine toate esentele fructelor de vara, poate fi preparat intr-un curcubeu de culori, nu are grasime si, elementul cel mai interesant, este atat de simplu de facut in casa. Capsuni, zmeura, mere, piersici, pepene galben, pepene rosu, portocale, lamai, banane, toate aceste fructe si inca multe altele pot constitui ingredientul de baza al unui sorbet delicios.

ReteteSorbet din pepene galben
Ingrediente: un pepene galben, o lamaie, 250 g zahar, 250 ml apa.
Preparare: se rade lamaia, dupa care i se extrage sucul. Se amesteca apoi coaja de lamaie cu sucul rezultat, cu apa si cu zaharul. Se pune aceasta compozitie la foc, pana da in clocot. Se taie ulterior pepenele galben in doua, se alege pulpa fructului si se paseaza. Se amesteca pulpa fructului cu sucul de lamaie. Se toarna totul intr-un recipient metalic si se introduce la congelator pentru circa cinci-sase ore, timp in care se mesteca din cand in cand.


Sorbet din portocale
Ingrediente: doua cani cu suc proaspat de portocale, sucul unei lamai, o cana cu apa, o cana cu zahar.
Preparare: Puneti intr-un recipient la fiert apa si zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Dupa ce a fiert, luati compozitia de pe foc si lasati totul sa se raceasca. Adaugati sucul de lamaie si sucul de portocale in siropul de zahar si amestecati. Introduceti totul la congelator pentru cateva ore.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.