Partidul lui Iliescu si Hrebenciuc readuce la putere „democratia orginala".

PSD s-a instalat la butoane in televiziunea publica. A facut-o in stilul caracteristic. O combinatie de dispret afisat public de inventatorii conceptului „democratiei originale" cu nelipsita portie de conspiratie mioritica. Asa se face ca partidul lui Iliescu&Hrebenciuc a pus mina pe TVR cu largul sprijin al liberalilor. Iar social democratii n-au stat deloc pe ginduri: si-au incaltat bocancii, probati de inaintasi inca de pe timpul colectivizarilor fortate, si i-au pus direct pe biroul directorului general al televiziunii nationale. Asta ca sa fie clar pentru toata lumea cum se vede din Kiseleff problema libertatii presei.

Fara fineturi, fara sa simta nevoia vreunui camuflaj, PSD a impins un politruc in fruntea televiziunii nationale. Alexandru Sassu, secretar executiv in partidul care a dat tarii mineriadele, omul care in Kiseleff era responsabil cu marketingul politic si cu cercetarea opiniei publice, asteapta acum „formalitatea" oficializarii in fruntea TVR. „A fost o decizie politica", spunea, inocent, un alt reprezentant al PSD in Consiliul de Administratie al televiziunii publice. O decizie adoptata intr-o viteza nefireasca, iar formula politica ce l-a redat natiunii pe Sassu este aceeasi care forma recent si coalitia „322" din Parlament. Liberalii s-au vazut nevoiti sa plateasca un nou tribut partidului care astazi ii mentine in fruntea bucatelor guvernamentale. PNL a girat cu propriile voturi instalarea emisarului „statului Iliescu" in fruntea TVR. Iar lista compromisurilor este abia la inceput.

Simtindu-se din nou stapini pe situatie, pesedistii le mai arunca si liberalilor citeva firimituri. La aceasta categorie poate fi incadrata si functia de presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, la care PSD se arata dispus sa renunte. Dar nu inainte de a-si implanta in organismul care trage de urechi televiziunile un alt personaj de trista amintire. Este vorba despre Valentin Nicolau, fostul sef al TVR din timpul stirilor numai si numai cu Adrian Nastase. Noul reprezentant al PSD in CNA a fost reactivat dupa ce o perioada s-a aflat in slujba antenelor lui Dan Voiculescu. Printre altele si in calitate de scrib al discursurilor celui care incearca din rasputeri sa demonstreze ca Felix a fost un informator patriot. Astia sint oamenii cu care defileaza PSD.