Criticat de sindicatele internationale ale presei, noul CA al TVR s-a intrunit intr-o prima sedinta. Noii membri au vrut sa vada caseta de la investire.

Noul Consiliu de Administratie al TVR s-a intrunit ieri intr-o prima sedinta. „Una informala, de cunoastere", dupa cum au declarat majoritatea membrilor. Prima dorinta a celor 11 noi colegi: sa vada cum au dat la televizor. In acest sens, acestia ar fi cerut sa vada caseta de la investire, sustin surse din interior. De la intilnire au lipsit reprezentantii Presedintiei si PD, Catalin Avramescu si Alexandru Lazescu, a caror validare ar urma sa fie discutata abia luni de Parlament. „Am discutat despre grila de programe din toamna, despre situatia financiara, a fost o intilnire in care s-a pregatit sedinta de saptamina viitoare", ne-a declarat reprezentanta PSD, Anne Marie Juganaru.

Absenta lui Avramescu si a lui Lazescu nu i-a impiedicat inca de miercuri pe membrii consiliului sa-l desemneze pe viitorul presedinte-director, in persoana liderului PSD Alexandru Sassu. Numirea acestuia pare sa fi fost rodul unei intelegeri politice intre PNL si PSD, liberalii urmind sa primeasca presedintia CNA pentru Rasvan Popescu. Sassu va fi instalat oficial in fruntea TVR luni, o data cu validarea de Parlament a ultimilor doi membri ai CA. Tot ieri, secretarul general al Federatiei Internationale a Jurnalistilor (International Federation of Journalists - IFJ), Aidan White, a acuzat, in termeni categorici, politizarea TVR si a radioului public.