Intr-un interviu aparut in editia electronica a cotidianului a€žThe Times", Tony Blair s-a dovedit a fi superstitios, precizand ca sucesul politic personal s-a datorat... unei perechi de pantofi, pe care i-a purtat ori de cate ori a trecut
Intr-un interviu aparut in editia electronica a cotidianului a€žThe Times", Tony Blair s-a dovedit a fi superstitios, precizand ca sucesul politic personal s-a datorat... unei perechi de pantofi, pe care i-a purtat ori de cate ori a trecut prin momente dificile. a€žPantofii ieftini sunt o falsa economie. Cei din piele reprezinta o investitie mai buna. Stiu ca este ridicol dar i-am incaltat la fiecare sesiune de intrebari adresate premierului in Camera Comunelor. Mi-au purtat noroc in competitia cu 2 lideri liberal-democrati si 4 conservatori. De fapt, ii am de la 18 ani", a declarat viitorul ex-prim-ministru al Regatului Unit. La momentul cumpararii, a€žpantofii de campanie" au costat 150 de lire sterline (223 euro).  
RETRAGERE IN RUGACIUNE. Pe de alta parte, daca tot se va retrage miercurea viitoare din functia de premier, Blair s-a hotarat sa scape de gura nevestei si sa se converteasca la catolicism. Anglicanismul i-a fost de folos probabil, in precedentele campanii electorale, de acum inainte nemaiexistand insa nici un motiv ca Tony Blair sa faca opinie separata in cadrul familiei. Primul ministru se va intalni cu Papa Benedict al-XVI-lea sambata, la Vatican, urmand sa primeasca ultimele indicatii inaintea ceremoniei de convertire chiar de la Suveranul Pontif, informeaza agentia Reuters, citata de Mediafax. Conform publicatiei a€žDaily Telegraph", Blair va demara procedura oficiala de trecere in randul romano-catolicilor, imediat dupa ce ii va preda a€žstafeta" ministrului de finante, Gordon Brown.  
ADIO LICENTE! Si pentru a incheia intr-un mod cat mai placut colaborarea cu prietenul Bush Jr., Tony Blair a mai facut un favor americanilor, semnand joi a€žun tratat menit sa faciliteze exporturile comune". Fidelul aliat al administratiei de la Casa Alba, si-a justificat decizia prin aceea ca tratatul va permite guvernului britanic, sa isi urmeze politica de a nu solicita licente pentru exporturile de armament catre Statele Unite. Evident ca partea americana se alege si ea cu oarece facilitati, cum ar fi exportul anumitor echipamente si servicii militare americane catre partenerii din Marea Britanie, fara licente de export sau alte autorizatii prealabile. God save The President!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.