Ministerul Justitiei cere oficiilor judetene din cadrul Registrului Comertului sa functioneze opt ore pe zi cu publicul, fata de 3-6 ore cat lucreaza in prezent, iar certificatele cu starea la zi a firmelor si copiile certificate sa fie eliberate pe
Ministerul Justitiei cere oficiilor judetene din cadrul Registrului Comertului sa functioneze opt ore pe zi cu publicul, fata de 3-6 ore cat lucreaza in prezent, iar certificatele cu starea la zi a firmelor si copiile certificate sa fie eliberate pe loc.
Modificarea programului de lucru la oficiile Registrului Comertului este cerut de Ministerul Justitiei (MJ) pentru a asigura conditii mai bune cetatenilor care apeleaza la serviciile publice, informeaza un comunicat al MJ.
Pana in prezent, doar in doua judete programul de lucru cu publicul al oficiilor Registrului Comertului depasea 6 ore pe zi, la Caras-Severin si Vaslui.
In alte judete exista un program cu publicul de maximum cinci ore, iar in zilele de vineri programul era si mai scurt, de la 3 ore la cel mult 6 ore, se arata in comunicatul citat. "Eliberarea certificatelor constatatoare cuprinzand starea la zi a firmei si copiile certificate, care se vor emite pe loc, dura mai multe zile si, in multe situatii, ingreuna activitatea societatilor comerciale. Certificatele constatatoare sunt necesare agentilor economici, spre exemplu, la orice licitatie.
Lipsa sau intarzierea prezentarii acestora conduce automat la pierderea licitatiei de catre firme", se arata in comunicatul MJ. Pentru a aplica masurile cerute de minister, oficiile Registrului comertului au obligatia sa organizeze activitati in doua schimburi, sa redimensioneze spatiile in vederea eliberarii pe loc a documentelor si sa afiseze la loc vizibil programul cu publicul.
In cazul in care exista comercianti care sesizeaza ca oficiile judetene ale ONRC nu respecta noile norme, Ministerul Justitiei asteapta sesizari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.