Orange Romania face un nou pas in dezvoltarea retelei de banda larga si lanseaza 3G+ pentru a asigura clientilor servicii de date mobile la viteza marita, informeaza oficialii companiei. Serviciul se adreseaza in principal utilizatorilor care accesea
Orange Romania face un nou pas in dezvoltarea retelei de banda larga si lanseaza 3G+ pentru a asigura clientilor servicii de date mobile la viteza marita, informeaza oficialii companiei. Serviciul se adreseaza in principal utilizatorilor care acceseaza Internetul prin carduri de date pentru laptopuri si prin modemuri USB pentru computere desktop. Abonatii actuali ai serviciului 3G pot opta pentru trecerea la 3G+, la acelasi pret al abonamentului ca mai inainte, caz in care Orange Romania va schimba gratuit in primele doua luni cardurile de date si modemurile USB 3G/EDGE pentru clientii din cele zece orase. Clientii Orange pot alege, de asemenea, sa foloseasca in continuare tehnologia 3G, beneficiind de tarife mai mici. Din 25 iunie, 3G+ va oferi viteze de descarcare a datelor, de pana la 3,6 Mbps, clientilor Orange din 10 orase: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Craiova, Iasi, Oradea, Galati si Ploiesti, sustine compania. Pana la sfarsitul anului, Orange va extinde reteaua de banda larga pentru a oferi tuturor clientilor din orasele resedinta de judet si principalele statiuni montane, viteza superioara de transfer a datelor mobile asigurata de 3G+. Orange este singurul operator care ofera acces la serviciile 3G atat clientilor cu abonament, cat si clientilor PrePay. Orange Romania spune ca pana la sfarsitul anului va mari viteza de descarcare a datelor la 7,2 Mbps, iar reteaua va fi ridicata la nivelul de 3,75G, prin introducerea tehnologiei HSUPA (High-Speed Uplink Packet Access), care va permite viteze de incarcare a datelor de 1,8 Mbps. Serviciul 3G al Orange Romania numara in prezent 400.000 de clienti. Compania isi propune dublarea numarului de consumatori 3G pana la sfarsitul anului, potrivit directorului comercial, Thierry Millet. Orange a lansat serviciile 3G in iunie 2006. Tranzitia catre 3,5G a inceput in anul 2005, cand Orange a introdus tehnologia de transfer de date EDGE (numita si 2,75G). Tehnologia 3,5G ofera viteze teoretice de descarcare de fisiere de pana la sapte ori mai mari decat 3G, pana la un maximum posibil de 14 Mbps. Compania de servicii de telefonie mobila Orange este lider de piata in Romania, cu peste 8,2 milioane de clienti la sfarsitul primului trimestru al anului 2007. Orange face parte din grupul France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, care are aproape 160 milioane de clienti pe cinci continente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.