Liderul PNL, Bogdan Olteanu, sustine ca presedintele Traian Basescu si presedintele PD, Emil Boc, i-ar fi propus liderului social-democratilor, Mircea Geoana, sa fie premier si sa conduca un guvern format de democrati.
Liberalul spune ca promisiunile ar fi fost facute in cadrul unor discutii "nocturne", care s-ar fi desfasurat la Palatul Cotroceni. "I-am cerut domnului Basescu ca, in loc de aceasta demagogie cu aratarea stenogramelor de la discutiile cu PNL, sa arate stenograma discutiilor nocturne cu PSD de la Cotroceni. Cum domnul Basescu si domnul Boc i-au propus domnului Geoana functia de premier", a declarat Olteanu, intr-o conferinta de presa la Craiova.
Liderul liberal apreciaza ca membrii Cabinetului Tariceanu trebuie sa se astepte la o motiune de cenzura, in cazul in care programul de guvernare nu va mai avea sustinere.
"Opozitia nu stie ce va face saptamana viitoare, asa ca mi-e greu sa spun ce va face in toamna. Daca acest program de guvernare nu va avea sustinere, atunci va fi o motiune de cenzura si Guvernul va cadea. Noi nu avem alt program de guvernare", a afirmat Olteanu.
Presedintele Camerei Deputatilor spune ca asteapta sa vada daca Traian Basescu isi tine promisiunile fata de Mircea Geoana, caruia i-ar fi promis functia de premier, in cazul in care actualul guvern isi va pierde sustinerea parlamentara.
"Vreau sa vad daca promisiunile domnului Traian Basescu fata de domnul Geoana au valoare, pentru ca atunci domnul Geaona va fi premier si va avea un Guvern PD, iar noi vom face opozitie", a afirmat Olteanu.
In opinia acestuia, "relatia de colaborare" intre PSD si PD ar trebui facuta publica. Liderul liberal mai sustine ca nu trebuie considerata ca fiind o colaborare PNL- PSD faptul ca legile Guvernului trec cu votul parlamentarilor social-democrati. (Mediafax)