Indicele Nikkei, al Bursei din Tokyo, a avansat ieri cu 0,16%, la cea mai ridicata valoare inregistrata in ultimii sapte ani la inchiderea tranzactiilor, pe fondul aprecierii actiunilor producatorilor de cipuri si ale firmelor care beneficiaza de exp
Indicele Nikkei, al Bursei din Tokyo, a avansat ieri cu 0,16%, la cea mai ridicata valoare inregistrata in ultimii sapte ani la inchiderea tranzactiilor, pe fondul aprecierii actiunilor producatorilor de cipuri si ale firmelor care beneficiaza de expansiunea economiei globale, transmite Reuters, preluata de Mediafax.
Valoarea Nikkei a urcat pentru a sasea zi consecutiva, cu 28,62 puncte, la 18.240,30 puncte, maximul raportat dupa mai 2000 la inchiderea unei sedinte bursiere.
Elpida Memory, singurul producator japonez de cipuri de memorie de tipul DRAM, a consemnat o apreciere a titlurilor de 4,4%, iar actiunile Toshiba au atins cea mai ridicata valoare dupa septembrie 2000. Evolutiile au fost influentate de majorarea preturilor pentru cipuri DRAM. Firmele din sectorul produselor electronice listate la prima categorie a Bursei din Tokyo estimeaza pentru anul fiscal aprilie 2007-martie 2008 o crestere medie de 18% a profiturilor, fata de un avans mediu de 6% prognozat pentru companiile din toate sectoarele.
Actiunile grupurilor comerciale, ale producatorilor siderurgici si din domeniul metalelor neferoase sunt printre cele mai tranzactionate, in contextul perspectivelor favorabile ale acestor firme.
Companiile care exporta in statele BRIC - Brazilia, Rusia, India si China - au cea mai mare contributie la cresterea pietei, a afirmat directorul de vanzari al Meiwa Securities, Yasuo Yabe. Titlurile Mitsubishi au crescut cu 4,6%, Nippon Steel a consemnat o apreciere a actiunilor de 1,2%, iar actiunile Sumitomo Metal Mining, firma din domeniul metalelor neferoase, s-au apreciat cu 3,4%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.