Echipa lui Dan Petrescu vrea palmaresul de la Venus Bucuresti, de opt ori campioana a Romaniei, in spatele afacerii aflindu-se fostul actionar dinamovist.

In fotbalul romanesc se pregateste o miscare-surpriza, care nu vine nici dinspre turma lui Becali, nici de la canisa performanta a lui Borcea. Izul de grobianism care ameninta este emanat dinspre Voluntari, singurul sat din tara care traieste pe picior de comuna pe banii orasenilor care si-au construit case in zona. Concret: Mihai Stoica, plecat de la Steaua si angajat de Urziceni, a anuntat ca echipa se va muta la Voluntari, cu sprijinul prima-riei de acolo si pe un stadion-fantoma. Sprijinul local ar urma sa se concretizeze in trei milioane de euro, buget arhisuficient pentru un loc de cupe europene. Lucrurile, de fapt, stau in felul urmator.

Omul din umbra ar fi Gigi Netoiu, cel care are deja cumparat terenul pentru stadionul din Voluntari, unul de 20.000 de locuri, care este doar pretextul pentru un complex de magazine, birouri si spatii uriase de entertainment imaginat de Comandant. Netoiu este unul dintre cei mai influenti oameni din fotbalul romanesc si are la dispozitie un numar impresionant de jucatori de destinele carora dispune. Recent s-a implicat si la Dacia Mioveni, relatia sa cu Unirea Urziceni fiind de notorietate. Foarte apropiati de clubul din Ialomita se spune ca ar fi Dorin Cocos si Elena Udrea, prin prietenia lor cu Dumitru Bucsaru. Acesta insa a preferat sa stea mai in spate la perfectarea afacerii (mutarea echipei dinspre Urziceni spre Voluntari), dupa cum putem deduce din faptul ca numele firmei lui, Valahorum, ar urma sa dispara de pe sigla Unirii.

Tricourile vor fi inscriptionate pe piept cu sigla Primaria Voluntari, Mihai Stoica explicind ca nu este un caz unic si oferind ca exemple alte echipe din Europa, precum Atletico Madrid, care a evoluat cu tricouri cu inscriptia Primaria Marbella, Palermo cu Cita de Palermo, Catania cu numele provinciei si Derby County cu Derbishire.

Initial, Netoiu ar fi dorit sa cumpere un loc in Liga a II-a sau a III-a, unde sa il puna antrenor pe Sorin Cirtu, dar se pare ca a renuntat la ambitiile sale pentru a administra stadionul si anexele sale. Plus etalarea lotului Netoiu, evaluat la 35 de jucatori si circa 2,5 milioane de euro.

Surpriza vine insa din alte intentii ale patronilor de la Voluntari. Primaria vrea sa cumpere, in urmatorii trei ani, palmaresul unuia dintre cele mai cunoscute cluburi de fotbal din perioada interbelica: Venus. De opt ori campioana, gruparea alb-negrilor, infiintata in 1915, a fost o marca distincta pina dupa Al Doilea Razboi Mondial, stadionul aflat pe actualul amplasament al Operei de la Bucuresti fiind demolat din ordinul direct al lui Nicolae Ceausescu. Bodola, David, Humis, Sfera, Albu, fratii Vilcov sint doar citeva dintre numele celebre care au jucat pentru Venus. Bodola, venit de la Oradea, traieste si acum in amintirile nonagenarilor care i-au vazut jucind si pe Dobrin, Balaci sau Hagi ca fiind egalii numelor glorioase. Lui David i-au spus italienii „Il Dio" dupa un amical la Roma, in 1940, Humis si ceilalti beau din frapiere aburite sub faldurile Floricai Florescu, o ascultau pe Ioana Radu si la Voluntari nici ca se gindeau.

Bursucul e in opozitie Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, pentru NewsIn, ca decizia ca echipa sa fie mutata la Voluntari nu este una buna si asteapta ca patronul Dumitru Bucsaru sa ii ceara parerea in legatura cu acest subiect. „Decizia de a muta echipa la Voluntari nu cred ca e potrivita. Unirea Urziceni reprezinta orasul si cred ca, pina la urma, nu ne vom muta. Sigur domnul Bucsaru ma va consulta in legatura cu acest subiect", a spus Dan Petrescu, admitind ca au fost momente in care suporterii nu au fost aproape de echipa.