Conducerea Dow Jones va incepe negocierile directe cu News Corp, condusa de Rupert Murdoch, cu privire la posibila vanzare a grupului media si a "bijuteriei", Wall Street Journal, relateaza rivalul Financial Times. Reprezentantii familiei Bancroft, c
Conducerea Dow Jones va incepe negocierile directe cu News Corp, condusa de Rupert Murdoch, cu privire la posibila vanzare a grupului media si a "bijuteriei", Wall Street Journal, relateaza rivalul Financial Times. Reprezentantii familiei Bancroft, care controleaza 64% din Dow Jones, se pare ca se apropie de incheierea unui acord cu News Corp, dar cu garantii care sa asigure independenta editoriala a WSJ in cazul achizitiei de catre Murdoch, potrivit unor surse apropiate ambelor tabere. News Corp se asteapta sa primeasca o copie a propunerilor. Detinatorii Wall Street Journal au cerut infiintarea unui consiliu editorial pentru a proteja editorii principali si pentru a asigura respectarea principiilor jurnalistice de baza, potrivit unei surse apropiate situatiei. Propunerile au fost concepute de cei patru directori ai familiei Bancroft si de consilierii lor. Actiunile Dow Jones au castigat 1,90 $ pana la 60,65 $, aratand ca, la doua luni dupa ce familia Bancroft a respins oferta intiala de 60 $ pe actiune a News Corp (ce a evaluat compania la 5 miliarde de dolari), brokerii presupun ca o intelegere este foarte aproape.
Implicarea consiliului e un pas inainte in efortul lui Murdoch de a prelua controlul Dow Jones. Initial, consiliul a fost pe locul secund, datorita faptului ca familia Bancroft s-a opus in mare masura afacerii. Rezistenta lor s-a domolit acum doua saptamani, cand au fost de acord sa se intalneasca cu Murdoch pentru a discuta posibilele garantii editoriale. Compania a explicat ca directorii vor lua in considerare toate alternativele, inclusiv aceea de a ramane independenta. Se asteapta ca aceasta evolutie sa creasca presiunea asupra lui Pearson, proprietarul Financial Times, si GE, pentru a decide daca vor merge mai departe cu oferta comuna pentru a concura cu Murdoch. Totusi, James Ottaway, care detine 6,2% din Dow Jones, a declarat ca sustine oferta facuta de GE-Pearson.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.