"O lucrare inedita care contribuie la dezvoltarea metodologiei omiletice romanesti, intrucat introduce notiunile de valorificare si apostolat cultural in metodologia omiletica romaneasca, ofera o antologie a textelor literare folosite in predicile ro
"O lucrare inedita care contribuie la dezvoltarea metodologiei omiletice romanesti, intrucat introduce notiunile de valorificare si apostolat cultural in metodologia omiletica romaneasca, ofera o antologie a textelor literare folosite in predicile romanesti si aplica pentru prima data in cercetarea teologica metoda analizei cantitative utilizate in alte domenii de cercetare, cum sunt sociologia si comunicarea", dupa cum o prezinta pr. prof. dr. Costachi Grigoras, lucrarea lui Bogdan Aurel Teleanu "Metafora si misiune - valorificarea literaturii laice in perioada romaneasca" este o noutate pe piata editoriala romaneasca. Aparut la Editura Trinitas, studiul lui Teleanu este structurat in patru capitole: Traditia valorificarii omiletice a literaturii laice in predica romaneasca; Preocuparea predicatorilor romani pentru valorificarea omiletica a literaturii laice; Teme din creatia literara preluate in predica romaneasca si Conceptul de valorificare omiletica a culturii literare. Bogdan Aurel Teleanu este absolvent al Facultatii de Teologie Bucuresti, sectia Pastorala, iar intre anii 1995 si 1999 a urmat studiile doctorale sub indrumarea pr. prof. dr. Constantin Galeriu si a pr. prof. dr. Nicolae Necula. A publicat pana acum numeroase studii si articole in cotidiane centrale, precum si in reviste de specialitate. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.