Durata mandatului membrilor Consiliului de Administratie pentru regiile autonome sau societatile comerciale, unitatile economice de stat nu va putea depasi 4 ani, in conditiile in care vechea legislatie prevedea ca jumatate dintre acestia puteau fi s
Durata mandatului membrilor Consiliului de Administratie pentru regiile autonome sau societatile comerciale, unitatile economice de stat nu va putea depasi 4 ani, in conditiile in care vechea legislatie prevedea ca jumatate dintre acestia puteau fi schimbati la un interval de doi ani.
Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale.
Potrivit comunicatului remis de Guvern, citat de NewsIn, actul normativ actualizeaza prevederile corespunzatoare din legislatia privind organizarea si functionarea regiilor autonome, "astfel incat activitatea acestui tip de agent economic sa nu fie perturbata de imposibilitatea efectuarii unor modificari in structura organismelor de conducere datorita termenelor instituite", avand in vedere modificarile aduse Legii 31/1990 privind societatile comerciale, prin Legea 44/2006, prin care se instituie noi reglementari privind modul de organizare si functionare a societatilor comerciale, in special in ceea ce priveste administrarea acestora.
Mandatul membrilor Consiliului de Administratie poate fi reinnoit, daca prin actul de infiintare al unor unitati economice de stat nu se dispune altfel.
Membrii Consiliului de Administratie pot fi revocati oricand de catre cel care i-a numit. In cazul in care revocarea survine fara justa cauza, administratorul este indreptatit la plata unor daune.
Conform prevederilor articolului 13 din Legea 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, membrii Consiliului de Administratie se numesc pe o perioada de patru ani, iar jumatate din ei pot fi inlocuiti la fiecare doi ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.