Un medicament realizat pe baza de Phylum Urochordata, o nevertebrata marina, le da sperante celor care sufera de o forma rara de cancer, sarcom, arata un studiu recent publicat in The Lancet Onchology. Sarcoamele sunt tumori maligne rare care survin
Un medicament realizat pe baza de Phylum Urochordata, o nevertebrata marina, le da sperante celor care sufera de o forma rara de cancer, sarcom, arata un studiu recent publicat in The Lancet Onchology. Sarcoamele sunt tumori maligne rare care survin mai ales la persoanele tinere, inclusiv la copii. In Urochordata exista microbi care produc o serie de compusi care ataca celulele afectate de sarcom.In cadrul studiului realizat de o echipa de medici din Marea Britanie au fost testati 51 de pacienti cu sarcom, tuturor admiistrandu-li-se Trabectedin, medicamentul pe baza de Urochordata. Dupa sase luni de tratament, aproximativ 90% dintre subiecti au prezentat o stagnare a bolii, fara evolutia tumorilor canceroase. Iar in cazul a doi dintre pacienti s-a observat chiar dizolvarea completa a tumorilor.  In Marea Britanie sunt diagnosticate anual 1.350 de sarcoame. Simptomele bolii sunt foarte variate, deoarece depind de tipul exact al sarcomului. Aceste tumori sunt extrem de virulente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.