Arbitrul asistent a fost desemnat de FIFA sa oficializeze la competitia mondiala feminina, care se va disputa in China.

Arbitrul asistent Irina Mirt (foto) va fi singurul reprezentant al Romaniei la Campionatul Mondial de fotbal fem
Arbitrul asistent a fost desemnat de FIFA sa oficializeze la competitia mondiala feminina, care se va disputa in China.

Arbitrul asistent Irina Mirt (foto) va fi singurul reprezentant al Romaniei la Campionatul Mondial de fotbal feminin, care se va disputa in China, in perioada 10-30 septembrie. Romanca a fost aleasa de FIFA alaturi de alti 22 de asistenti, care vor oficia la linie pe perioada competitiei. Irina Mirt facea parte din lotul largit pentru Campionatul Mondial, in acest sens fiind selectionata de federatia mondiala pentru un stagiu de pregatire in Insulele Canare, unde a fost supusa unor teste fizice, de limba engleza, precum si celor privitoare la regulamentele fotbalistice.

La 37 de ani, Irina Mirt are o experienta interna si internationala foarte bogata. A devenit arbitru FIFA in 2001, iar primul meci international de fotbal feminin l-a oficiat in toamna aceluiasi an, Iugoslavia - Irlanda. Doi ani mai tirziu, Mirt a participat la Campionatul European feminin de tineret under 19, unde a arbitrat inclusiv finala. In acelasi an, Mirt a fost desemnata sa tina steagul sus si la Campionatul Mondial feminin, unde a arbitrat finala, avind-o la centru pe romanca Cristina Ionescu. Tot in 2003, arbitrul asistent si-a facut debutul in Liga I masculina, la FC National - FC Arges, prestatia sa fiind apreciata de conducerea CCA. Cea mai importanta performanta internationala dateaza de anul trecut, cind Irina Mirt a arbitrat fara probleme finala Campionatului European masculin de tineret under 19.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.