Patronul Poli Timisoara 1921 Stiinta Invest SA solicita ca meciul Romania-Olanda sa se joace in Banat.

Marian Iancu anunta ca il va da in judecata pe Claudio Zambon dupa ce ii va plati cei 300.000 de euro stabiliti de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. In plus, patronul rebotezatei Poli Timisoara 1921 Stiinta Invest SA solicita scuze de la FRF si cere reparatii morale: „Daca FRF nu face asta, inseamna ca ei actioneaza in grup impotriva Timisoarei. In compensatie cu erorile facute, meciul cu Olanda ar trebui sa se joace la Timisoara, dar cu un alt marketing". Gazda la meciul din preliminariile Euro 2008 vrea sa fie si Craiova, Adrian Mititelu anuntind joi ca a facut angajari suplimentare pentru a grabi lucrarile de renovare a stadionului „Ion Oblemenco", estimate la 4 milioane de euro.

Finantatorul banatenilor a adaugat ca palmaresul clubului nu ii apartine lui Claudio Zambon: „FRF a decis ca palmaresul apartine gruparii ASFC Politehnica Timisoara, fondata la 1921. Aceasta hotarire este de neatacat, este definitiva, iar avocatii lui Zambon nu au cerut la Lausanne palmaresul echipei". Cu toate acestea, decizia TAS se referea clar la sanctiuni pentru folosirea nelegala a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SC FC Politehnica Timisoara.

„Zambon a reusit sa induca in eroare FRF, folosindu-se de multe tertipuri. Tribunalul de la Lausanne a fost pacalit. Noi sintem obligati sa punem in aplicare, silit, decizia luata pentru a nu face rau FRF. Pentru binele fotbalului romanesc, Poli va respecta decizia TAS. Forul condus de Mircea Sandu nu merita acest demers din partea noastra, din punctul meu de vedere", a declarat Marian Iancu. Clubul banatean fusese somat sa puna in aplicare decizia TAS pina la 27 iunie, in caz contrar, echipa antrenata de Dusan Uhrin jr. urmind sa fie exclusa din competitii, iar clubul dezafiliat.

Banii sau Emeghara Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat joi ca il asteapta pe Emeghara sa semneze cu echipa sa, in caz contrar solicitind ca Politehnica Timisoara sa-i restituie banii achitati pentru transferul nigerianului: 1.200.000 de euro. La rindul sau, finantatorul de la clubul banatean a confirmat joi ca Steaua a achitat banii pentru transferul lui Emeghara: „Din punctul meu de vedere, Emeghara este jucatorul Stelei. Ros-albastrii au virat banii pentru el si sint proprietarii drepturilor jucatorului.

Sper sa se inteleaga pina la urma cu fotbalistul".