Google este doar unul dintr-o serie de grupuri, printre care News Corp. si Yahoo Inc., care incearca sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera, despre care oamenii de stiinta cred ca reprezinta principala cauza a incalzirii globale.
Pentru a duce la bun sfarsit acest proiect, Google investeste in eficienta energiei, in energie regenerabila precum cea solara si va achizitiona cote de carbon pentru gazele de sera pe care nu le poate reduce in mod direct, a afirmat compania americana.
Companiile europene pot investi in cote de carbon printr-un program al Natiunilor Unite, conform principiilor Protocolului de la Kyoto, ce permite statelor bogate sa investeasca in proiecte "curate" din state in curs de dezvoltare.
Statele Unite nu au ratificat acest protocol, insa anumite companii americane au inceput sa isi reduca emisiile de dioxid de carbon in mod voluntar.
Google a declarat ca va investi in proiecte precum captura si arderea de metan, un gaz cu efect de sera cu un potential de 20 de ori mai ridicat decat al dioxidului de carbon in ceea ce priveste poluarea mediului, emis de fermele de animale din Brazilia si Mexic.
in mod separat, Google va cheltui 600 de milioane de dolari pentru a construi un centru de date in vestul statului Iowa, ce va primi electricitate de la grupul MidAmerican Energy Co., centrala care produce energie prin arderea de carbune, combustibil care emite cea mai mare cantitate de dioxid de carbon.
Insa un purtator de cuvant al Google a declarat pentru Reuters ca toate emisiile proiectului din Iowa sunt acoperite in cadrul planului Google de reducere a emisiilor de carbon.
Google a lansat saptamana trecuta un program cu producatorul de semiconductoare Intel pentru a produce calculatoare personale si servere mult mai eficiente din punct de vedere al consumului energetic.