Are toate ingredientele unei teorii fascinante a conspiratiei: se ia presedintele Bush si tatal sau, se adauga o legendara capetenie de trib al apasilor, ritualuri bizare efectuate la miezul noptii intr-o cladire denumita "Mormantul", totul fiind
Are toate ingredientele unei teorii fascinante a conspiratiei: se ia presedintele Bush si tatal sau, se adauga o legendara capetenie de trib al apasilor, ritualuri bizare efectuate la miezul noptii intr-o cladire denumita "Mormantul", totul fiind "condimentat" cu jefuiri de morminte si o societate de studenti de elita denumita "Craniul si Oasele".
Povestea spune ca bunicul lui Bush, Prescott Bush, impreuna cu cativa colegi de la Yale, au sapat la mormantul capeteniei apasilor, faimosul Geronimo, i-au scos craniul si femurul, dupa care le-au amplasat intr-o caseta de sticla pe care au pus-o in holul cladirii "Mormantul", cartierul general al renumitei fratii "Skull and Bones" din anul 1917.
Intamplarea a devenit legenda la Yale, trecand din generatie in generatie. In ciuda faptului ca au existat foarte putine dovezi clare, orice indiciu sau zvon nou nu face altceva decat sa romanteze si mai mult povestea.
Acum, Harlyn Geronimo, stranepotul razboinicului apas, vrea sa demonstreze ca acel craniu este autentic, oferind mostre din ADN-ul sau pentru a fi comparate cu ramasitele de la Yale.
"Cred cu adevarat ca este vorba de craniul bunicului meu. Vrem sa-i luam ramasitele si sa le ducem la Gila Wilderness, unde s-a nascut, astfel incat spiritul sau sa-si termine calatoria si sa ajunga pe lumea cealalta. In prezent, el este ingropat ca un prizonier de razboi si are acest statut asupra sa", a declarat Harlyn.
Geronimo a scris Casei Albe sperand ca presedintele il va ajuta sa obtina ramasitele strabunicului sau. Acesta mai intentioneaza si sa dea statul in judecata.
Foarte multi membri ai acestei fratii ultrasecrete "Skull and Bones" au ajuns in pozitii foarte puternice atat in guvern, cat si in mediul de afaceri.
Fostii "bonesmen", printre care se numara ambii presedinti Bush, presedintele William Howard Taft, senatorul John Kerry, William F. Buckley, fondatorul revistei Time, Henry Luce, finantistul William H. Donaldson si numerosi agenti CIA - au jurat sa pastreze toata viata secretul ritualurilor clubului.
Cel putin unul dintre membrii fratiei ar vrea sa vorbeasca, si sa sustina ca nu exista nici un fel de ramasite ale lui Geronimo in "Mormant".
In ciuda negatiilor, foarte multi oameni cred ca povestea este adevarata, mai ales ca au aparut noi dovezi.
Bush, membru "Skull and Bones" Anul trecut, un istoric al Yale a descoperit o scrisoare care pare sa confirme povestea. Scrisa in 1918, de la unul din membrii fratiei catre un alt membru, aceasta descrie cum Prescott Bush impreuna cu alti prieteni au dezgropat ramasitele capeteniei apase si au furat craniul si un femur. Aceeasi scrisoare povesteste cu lux de amanunte intamplarea ceea ce i-a facut pe multi specialisti sa o considere o dovada reala si credibila.
Acum peste douazeci de ani, un alt indian, Ned Anderson, a incercat sa obtina craniul. El a declarat atunci ca congresmenii pe, atunci, John McCain si Morris Udall i-au aranjat sa se intalneasca cu Jonathan Bush, fratele lui Prescott.
"Potrvit lui Ned, cei cu care s-a intalnit i-au adus un craniu care se vedea clar ca apartinuse unui copil. Au incercat sa-l pacaleasca si, mai mult decat atat, au vrut sa-l faca sa semneze niste hartii in care se angaja ca nu mai va vorbi niciodata despre aceste lucruri. Anderson a refuzat" a povestit un alt istoric.
Inca de acum doi ani, indieni din mai multe triburi au inaintat Congresului american o petitie prin care cer ca ramasitele capeteniei sa fie returnate neamului sau.
Mormantul lui Geronimo Stephen Flute, din tribul Crow Creek Sioux, a semnat petitia si a declarat ca "daca situatia ar fi fost invers, sunt convins ca cineva era acum in inchisoare sau chiar ar fi fost executat. Nu ar fi contat daca respectivul era vinovat, important era sa fie unul dintre noi".
Sheri Big Back Bement, din tribul Cheyenne/Apache, sustine cu tarie ca ramasitele lui Geronimo ar trebui sa fie respectate: "nu veti vedea niciodata un indian sa dezgroape oasele unui mort. Noi stim ce inseamna respectul. Ignoranta si prostia lor se vor intoarce la ei si la familiile lor". La randul sau, indianul Mohawk Sakaronhiotane Ricky Diabo a semnat petitia cu urmatorul mesaj: "Daca deranjezi spiritele, atunci spiritele te vor pedepsi!". (Monica BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.