Ministerul Economiei si Finantelor a vandut, ieri, titluri de stat pe trei ani in valoare de 100 milioane de lei, cu un randament mediu de 7,14% pe an. Bancile au depus cereri in valoare totala de 421 milioane de lei, de peste patru ori peste nivelul
Ministerul Economiei si Finantelor a vandut, ieri, titluri de stat pe trei ani in valoare de 100 milioane de lei, cu un randament mediu de 7,14% pe an. Bancile au depus cereri in valoare totala de 421 milioane de lei, de peste patru ori peste nivelul programat al emisiunii, din care doua treimi in nume propriu si restul in numele clientilor.
Randamentul maxim acceptat a fost de 7,15%, iar nivelul ratei cuponului este de 6%. Pentru aceasta luna, MEF a stabilit un plafon al emisiunii de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in suma de 400 milioane de lei, mult sub valoarea anuntata pentru luna mai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.