Grupul EDF a devenit cea mai mare companie listata la Bursa in Franta, dupa capitalizarea de piata, depasind gigantul energetic Total, dupa ce indicatiile favorabile ale brokerilor au determinat aprecierea actiunilor companiei pana la un nivel record
Grupul EDF a devenit cea mai mare companie listata la Bursa in Franta, dupa capitalizarea de piata, depasind gigantul energetic Total, dupa ce indicatiile favorabile ale brokerilor au determinat aprecierea actiunilor companiei pana la un nivel record, scrie Reuters, preluata de NewsIn. Actiunile EDF s-au apreciat cu 4,8%, pana la 77,65 euro pe actiune, ridicand valoarea de piata a companiei, controlate majoritar de stat la 141,7 mld. euro, echivalentul PIB al Cehiei. EDF a depasit Total, care, cu 58,77 euro pe actiune, are o capitalizare de piata de 140,6 miliarde euro. Actiunile EDF au urcat cu 140% de la debutul pe piata in noiembrie 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.