Are prieteni in politica, dar este de parere ca cele mai statornice prietenii sunt cele vechi, care rezista probei timpului si nu sunt dependente de conjuncturile politice. Isi doreste sanatate si putere de a trece peste greutati. Maine, fostul purta
Are prieteni in politica, dar este de parere ca cele mai statornice prietenii sunt cele vechi, care rezista probei timpului si nu sunt dependente de conjuncturile politice. Isi doreste sanatate si putere de a trece peste greutati. Maine, fostul purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Corina Cretu implineste 40 de ani.

"In opinia mea, eleganta in politica este un mod de a-ti pastra demnitatea, de a-i respecta pe cetateni si de a-i respecta pe colegi. Realmente, cred ca politica a fost inventata nu de dragul luptei pentru putere, ci mai ales pentru rezultatele pe care le-ar putea avea in viata de zi cu zi a oamenilor.

Nu vad de ce trebuie sa transformam scena politica in camp de bataie, nu inteleg de ce trebuie sa ne dusmanim. Procedand astfel, am ajuns sa-i indepartam pe oameni de politica. Iar, fara sprijinul cetatenilor, oricare politician isi pierde ratiunea de a fi. Un semn de eleganta in politica il reprezinta, in ceea ce ma priveste, relatia cu presa, pe care am stabilit-o in cei patru ani petrecuti la Cotroceni. Nu neg ca au existat si asperitati in aceasta relatie. Dar, ca fost jurnalist, mi-am respectat colegii si i-am indemnat si pe ceilalti, inclusiv pe presedintele Ion Iliescu, sa se puna in locul lor, pentru a-i putea intelege mai bine. O realizare mi se pare si pregatirea nenumaratelor vizite la nivel inalt, inclusiv a vizitei presedintelui Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, dupa summit-ul NATO de la Praga din noiembrie 2002.

Cat am fost purtator de cuvant la Cotroceni am trait experiente extraordinare. Am muncit mult, dar cred ca am avut si rezultate, ca si multe satisfactii. Am facut si greseli, dar si acestea mi-au folosit pana la urma. A fost o perioada cu adevarat benefica in viata mea. Ca parlamentar european m-am concentrat asupra problemelor sociale, cu accent pe definirea unui Cod al Muncii la nivelul Uniunii, care sa-i protejeze mai bine pe salariati.

Sunt, de asemenea, membru al Comisiei de Dezvoltare a Parlamentului Europei, sunt preocupata de subiecte privind reducerea saraciei, egalitatea sanselor, ca si de tot ceea ce inseamna comunicare publica. Viata femeii-politician este grea din pricina prejudecatilor si a culturii politice «macho». In rest, atata vreme cat crezi in ceea ce faci esti stapana pe tine si pe subiectul pe care l-ai ales, adica esti pregatita sa-ti faci datoria cu profesionalism, te bati de la egal la egal cu barbatii din politica. Politica iti ofera mereu surprize, una mai mare ca alta. Nu cred ca a intocmi un top al surprizelor politice este cel mai usor lucru. Dar, pentru moment, cea mai mare surpriza este ca avem un guvern ultra minoritar, care functioneaza, desi nimeni nu-l mai sprijina."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.