Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor va aloca in acest an 53 milioane lei pentru constructia a circa 1.700 de locuinte sociale pentru familiile care vor fi evacuate din imobilele retrocedate, a declarat, ieri, ministrul Laszlo Bo
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor va aloca in acest an 53 milioane lei pentru constructia a circa 1.700 de locuinte sociale pentru familiile care vor fi evacuate din imobilele retrocedate, a declarat, ieri, ministrul Laszlo Borbely. "Aveam un buget de 28 milioane lei pentru acest program, care a fost suplimentat recent cu inca 25 milioane lei de la Fondul National de Dezvoltare, din care credem ca vom construi circa 1.700 de locuinte", a spus Borbely, citat de Mediafax. Ministrul a adaugat ca 20% din apartamentele construite pentru tineri prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) vor fi destinate de asemenea fostilor chiriasi din casele nationalizate. In acest an, ar trebui construite prin ANL circa 3.500 de apartamente.
Potrivit lui Borbely, ministerul a contractat in acest an un credit de 140 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), iar fondurile vor fi suplimentate. Ministrul a precizat ca circa 13.000 de familii vor fi nevoite sa-si paraseasca locuintele actuale in urma retrocedarii. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.