Banca de investitii cu sediul la Praga, Wood&Company, a vandut jumatate din actiunile sale celei mai mari banci de investitii islandeze, informeaza NewsIn.
Wood & Company, unul dintre liderii bancilor de investitii din zona Central si Est Euro
Banca de investitii cu sediul la Praga, Wood&Company, a vandut jumatate din actiunile sale celei mai mari banci de investitii islandeze, informeaza NewsIn.
Wood & Company, unul dintre liderii bancilor de investitii din zona Central si Est Europeana, a anuntat ca parteneriatul cu Straumur ii va da posibilitatea unei expansiuni in pietele promitatoare din regiune. Potrivit aranjamentului, ale carui detalii financiare nu sunt dezvaluite, islandezii vor achita pachetul de 50% din Wood atat in cash, cat si la schimb, cu actiunile proprii.
Totodata, Straumur a negociat posibilitatea unei preluari complete a bancii de investitii Wood, dar nu mai devreme de 2011. Achizitia ii va da posibilitatea bancii Straumur sa se extinda la nivel international si sa isi mareasca veniturile din taxe si comisioane prin dezvoltarea afacerilor axate pe clienti. Wood & Company este detinuta de patru parteneri care s-au angajat sa conduca banca impreuna cu Straumur.
Straumur ofera o gama completa de servicii de investitii bancare, printre care si servicii de brokeraj, consultanta financiara corporativa si administrare de active. Wood & Company isi obtine principalele venituri din servicii de brokeraj pe piata de capital si din comisioane pentru activitati financiare corporative, care vor creste semnificativ portofoliul de produse si servicii al Straumur. Wood & Company va beneficia, la randul sau, de situatia financiara solida a Straumur si de modelul de afaceri integrat al acesteia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.