Cei 11 membri ai Consiliului de Administratie al TVR au decis, in unanimitate, sa-l propuna pe Alexandru Sassu pentru postul de presedinte-director general. Decizia a fost luata dupa ce noul CA al TVR a fost aprobat ieri de Parlament, cu majoritate d
Cei 11 membri ai Consiliului de Administratie al TVR au decis, in unanimitate, sa-l propuna pe Alexandru Sassu pentru postul de presedinte-director general. Decizia a fost luata dupa ce noul CA al TVR a fost aprobat ieri de Parlament, cu majoritate de voturi. Insa noua formula nu ii cuprinde si pe reprezentantii PD si ai presedintiei, acestia urmand sa fie audiati saptamana viitoare in Comisiile parlamentare de cultura. Presedintele comisiei de cultura, Adrian Paunescu (PSD), a precizat, in plen, ca propunerile din partea PD si a presedintiei, Alexandru Lazescu si, respectiv, Catalin Avramescu, au venit la comisie prea tarziu, iar persoanele respective nici nu au fost de gasit pentru a fi audiate. Paunescu a aratat ca, in plus, Mircea Danieliuc, propus ca supleant din partea PSD, nu s-a prezentat la audieri, iar Cristian Topescu, propus de grupul minoritatilor ca supleant, s-a retras.
Alegerea presedintelui-director general al TVR a fost amanata pentru saptamana viitoare, pentru ca acesta sa fie votat dintre toti 13 membri ai CA, nu numai din cei 11 din prezent. Luni dupa-amiaza, comisiile de cultura urmeaza sa-i audieze pe reprezentantii PD si presedintiei, precum si pe unii supleanti.
Presedintele Comisiei senatoriale de cultura a mai spus ca face apel la grupurile parlamentare sa-si trimita oamenii la sedinta, aratand ca marti nu au fost prezenti decat trei membri ai acestor comisii si ca nici macar reprezentantul PD nu a venit. Liderul grupului PD, Cristian Radulescu, a declarat, in plen, ca PD a intentionat, initial, sa propuna amanarea numirii noului CA al TVR, dar a renuntat, avand in vedere ca presedintii comisiilor de cultura au garantat ca propunerile PD si ale Presedintiei vor fi audiate luni.
Dintre noii membri ai CA al TVR propusi de partidele parlamentare, Executiv si ai angajatilor TVR fac parte: Alexandru Sassu si Victor Socaciu din partea PSD, PNL - Dida Dragan - titular, Brindusa Miron - supleant; PRM - Radu Toma - titular, Nicolae Teodorescu - supleant; UDMR - Stanik Stefan Ioan - titular, Salomon Marton Laszlo - supleant; angajatii TVR - Sorin Burtea, Marian Voicu - titulari, Mihai Radulescu, Ioana Bantoiu - supleanti, Razvan Barbatov - titular PC, Raico Cornea - titular grupul minoritatilor, Vlad Velcu - titular, Mirela Luca - supleant din partea Guvernului. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.