Romania sustine eforturile presedintiei germane pentru adoptarea la Consiliul European de vara a unei foi de parcurs pentru Tratatul Constitutional, a declarat Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Externe. El a afirmat intr-o conferi
Romania sustine eforturile presedintiei germane pentru adoptarea la Consiliul European de vara a unei foi de parcurs pentru Tratatul Constitutional, a declarat Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Externe. El a afirmat intr-o conferinta de presa ca Romania sprijina initierea conferintei guvernamentale in care sa se dezbata "subiectele sensibile". "In momentul de fata se discuta despre un proces de reformare a Tratatelor si aceasta sintagma reprezinta o evolutie fata de termenul consacrat, de Tratat Constitutional", a mentionat el.
Ciocanea a mai spus ca Romania poate avea "un anumit grad de flexibilitate" in legatura cu chestiuni sensibile ridicate de o serie de state membre, dar ca punctul de plecare al dezbaterilor trebuie sa fie documentul cu care Romania a fost de acord, respectiv Tratatul Constitutional.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.