Tariceanu s-a intalnit ieri la Palatul Victoria, cu Geoana si Hrebenciuc pentru a gasi o solutie in privinta legii pensiilor.
La sedinta au mai participat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si ministrul Muncii, Paul Pacuraru
Tariceanu s-a intalnit ieri la Palatul Victoria, cu Geoana si Hrebenciuc pentru a gasi o solutie in privinta legii pensiilor.
La sedinta au mai participat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si ministrul Muncii, Paul Pacuraru. Acestia au aratat ca, momentan, "nu exista posibilitatea finantarii acestei initiative, aceasta nefiind sustenabila", precizeaza un comunicat dat publicitatii de catre Guvern. Discutiile vor continua in Parlament, precizeaza sursa citata.
Vicepresedintele PSD, Dan Nica, sustine ca intalnirea de la Guvern dintre social-democrati si premierul Calin Popescu Tariceanu a fost una tensionata.
Potrivit lui Nica, partidul sau a solicitat luarea in considerare a propunerii potrivit careia majorarea punctului de pensie sa fie sustinuta financiar din taxarea alcoolului, tutunului, petrolului si pariurilor sportive, precum si din preluarea unui procent de 50% din Fondul Proprietatea. Nica a confirmat ca discutia s-a terminat fara a se fi ajuns la un punct comun.
El a precizat ca, daca Guvernul identifica solutii pentru majorarea punctului de pensie, PSD este dispus si la alte discutii, in caz contrar lupta parlamentara ramanand singura modalitate de a obtine adoptarea proiectului de lege privind majorarea punctului de pensie.
Intalnirea de la Palatul Victoria vine la o zi dupa ce Camera Deputatilor a amanat adoptarea proiectului social-democratilor privind majorarea punctului de pensie la 45%. Dupa scandalul din Plen, generat de punctele de vedere contradictorii dintre PSD si PNL pe acest subiect, Dan Nica sustine ca formatiunea sa nu exclude introducerea unei motiuni de cenzura si declansarea anticipatelor, daca adoptarea proiectului de lege privind pensionarii, initiat de PSD, va fi obstructionata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.