Reteaua germana de magazine de tip discount, Plus, a deschis la Brasov cea de-a 40-a unitate din Romania in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro, informeaza un comunicat al companiei. Prezenta retelei Plus la Brasov se inscrie in programul de
Reteaua germana de magazine de tip discount, Plus, a deschis la Brasov cea de-a 40-a unitate din Romania in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro, informeaza un comunicat al companiei. Prezenta retelei Plus la Brasov se inscrie in programul de expansiune la nivel national, care va continua in toate orasele cu peste 20.000 de locuitori.
Director general Plus Discount Romania, Uwe Klostermann, a declarat ca magazinul Plus de la Brasov este cea de-a sasea deschidere din acest an si ca urmeaza ca pana la sfarsitul lui 2007 sa mai lanseze in jur de 20 de magazine, majoritatea in orase noi din Romania. In ceea ce priveste proiectele de expansiune pe termen lung, acesta a afirmat ca doreste sa mai deschida magazine in Brasov. Astfel, incepand cu luna august a acestui an, brasovenii vor avea la dispozitie doua magazine din care sa-si poata face cumparaturile.
Noul magazin Plus are o suprafata de circa 1.040 metri patrati, dintre care 840 metri patrati suprafata de vanzare si 200 metri patrati spatii aferente. Acesta respecta un format standard si dispune de 90 de locuri de parcare, iar aprovizionarea magazinului din Brasov se face zilnic din centrul logistic situat la Ploiesti.
Saptamana viitoare, de un magazin Plus vor avea parte si oradenii, iar la inceputul lunii iulie va fi inaugurat un supermarket in Baia Sprie.
Magazinele Plus ofera o gama de peste 1.500 de produse, incluzand atat produse alimentare de baza, legume si fructe proaspete, carne proaspata in regim de autoservire, produse refrigerate si congelate, cat si produse nealimentare tip detergenti, cosmetice, hrana de animale, articole de uz casnic, electrice si electrocasnice.
Plus este marca a grupului Tengelmann si exista pe piata germana de peste 30 de ani. Reteaua este prezenta cu peste 4.100 de magazine Plus in noua tari europene precum Germania, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia, Spania, Portugalia, Grecia si Romania.
Grupul Tengelmann este prezent in 16 tari, operand peste 7.300 de magazine, cu o cifra anuala a vanzarilor de aproape 27 de miliarde de euro.
La nivel global, magazinele Plus inregistreaza vanzari de aproximativ 8,5 miliarde de euro. Printre jucatorii concurenti pe segmentul retailului de tip discount din Romania se numara MiniMax Discount, Kaufland, XXL Megadiscount si Penny Market.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.