Valentin Nicolau a fost votat de senatori si deputati cu 230 de voturi "pentru" si 20 de voturi "impotriva", conform Regulamentului sedintelor comune, pentru validarea numirii sale fiind necesar votul majoritatii celor prezenti. Presedintele Comisiei
Valentin Nicolau a fost votat de senatori si deputati cu 230 de voturi "pentru" si 20 de voturi "impotriva", conform Regulamentului sedintelor comune, pentru validarea numirii sale fiind necesar votul majoritatii celor prezenti. Presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Catalin Micula (PNL) a declarat in plenul Parlamentului ca Biroul Permanent al Camerei a decis sa il audieze pe Valentin Nicolau, din partea grupului parlamentar PSD, in cadrul comisiilor de specialitate, reunite, in vederea numirii sale in functia de membru al CNA, pe locul devenit vacant in urma decesului presedintelui Ralu Filip. Comisiile de cultura din Senat si Camera Deputatilor au dat un aviz favorabil propunerii privind numirea lui Valentin Nicolau la CNA, candidatura sa primind de la membrii comisiei 15 voturi "pentru" si o abtinere. Pentru postul de membru al CNA au mai facut propuneri Partidul Conservator - Mihai Secuianu si PRM - Constantin Dutu. Surse din cadrul Consiliului ne-au declarat ca este putin probabil ca Nicolau sa ajunga presedintele CNA in conditiile in care are o rivalitate puternica la aceasta functie. "Cinci membri vechi ai CNA, printre care Razvan Popescu, Radu Teodorel si Cristina Trepcea au intentia de a isi depune candidaturile pentru a ocupa aceasta functie", ne-au declarat sursele citate. Pe de alta parte, detinator al unei licente de radio, Nicolau se afla in incompatibilitate cu functia de presedinte al CNA. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.